В Наредба № 8 от 2011 г. за сечите в

...
В Наредба № 8 от 2011 г. за сечите в
Коментари Харесай

Наредбата за сечите в горите с нови правила

В Наредба № 8 от 2011 година за сечите в горите работят нови правила, според одобрени промени на документа и обнародвани в Държавен вестник на 31 октомври. Промените влизат в действие от публикуването им, като главната им цел е рационализиране на подзаконовия нормативен документ и привеждането му в сходство със Закона за горите.

Актуализираната разпоредба ще подкрепи напъните на държавните и общински горски структури по обезпечаване на популацията с дърва за огрев през сегашния отоплителен сезон.

С одобряването на измененията се дефинират методът за правене, издаване и одобрение на план-извлеченията и предписанията в осъществяване на член чл. 101, алинея 3, т. 8 от Закона за горите.

Промените уточняват метода за осъществяване на санитарни и насилствени сечи, посредством съществуването на горскостопански проект или стратегия, издадено наставление от Регионална дирекция по горите или утвърдено проект - извлечение.

Измененията основават опция за използване на типовете сечи по метод, който да обвързва Закона за горите с подзаконовата нормативна уредба.

Актуализираната Наредба № 8 от 2011 година за сечите в горите е оповестена на формалната интернет страница на Министерството на земеделието и храните, в графа „ Нормативни документи " и може да бъде забелязана тук: https://www.mzh.government.bg/bg/normativni-aktove/naredbi/.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР