В напреднал етап сме по разчистването на терена за изграждане

...
В напреднал етап сме по разчистването на терена за изграждане
Коментари Харесай

Министър Кондева: До септември теренът за Националната детска болница ще е готов


В напреднал стадий сме по разчистването на терена за създаване на Националната детска болница - до септември считам, че ще приключим с разрушаването на постройките.

Това съобщи служебният здравен министър доктор Галя Кондева, която ревизира по какъв начин вървят дейностите по създаване на бъдещата детската болница, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Движим се напред и по проект. Максималният период за разрушаването на постройките е 3-4 месеца, само че в случай че би трябвало да съм почтена, до септември считам, че ще приключим”, посочи служебният здравен министърът и продължи: " На 20 юли ще получим и предлагането от Европейската капиталова банка за структурата на новата детска болница и фантазията ни е тя да бъде високоспециализирана с грижа съществени към децата и техните близки”.

Тя акцентира, че чакат предложенията от Европейска инвестиционна банка за структурата, както и държат връзка с публичния съвет по построяването на болничното заведение.

" Това ще бъде най-ключовата част във връзка с експерти и конструкция. Има задоволително планове за образование и специализация, трябват ни още 3-4 години, тъй че експерти ще има”, разяснява доктор Кондева.

Тя посочи, че детската болница ще бъде приключена през 2028 година.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР