В НАП са раздадени 31 844 300 лева бонуси. Това

...
В НАП са раздадени 31 844 300 лева бонуси. Това
Коментари Харесай

Рекордните 31,8 млн. лв. бонуси са раздадени в НАП миналата година

В Национална агенция за приходите са раздадени 31 844 300 лв. бонуси. Това е рекордна сума за последните години. Само за централното ръководство на Национална агенция за приходите са отделени над 10,5 милиона лв.,, представени от Сега. Сдружението е получило данните по Закона за достъп до социална информация.

БОЕЦ недоволства, че му е отказана информация за размера на
бонусите на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов: " Той отхвърля да ни я даде с аргумента, че тя съставлява " персонални данни ".

В отговора на Национална агенция за приходите няма пояснение за огромния размер на
бонусите, само че може да се допусна, че те се дължат на високата събираемост на налозите, която бе регистрирана неколкократно от есента насам. В края на годината Национална агенция за приходите заяви, че е събрала над 3.2 милиарда лева повече спрямо 2020 година и приходите ѝ са достигнали рекордните 28.2 милиарда лева

" Групово дело БОЕЦ припомняме на господин Румен Спецов и господин Асен Василев, че на 28 май 2021 година ги сезирахме със сигнал за " Къщата в Барселона на Бойко Борисов ", като предоставихме данни и документи, удостоверяващи внасянето в брой на сумата от 1 750 000 лева в активите на дружеството-собственик на " Къщата " от Георги Станков Йовчев - татко на Борислава Йовчева, обитаваща къщата в Барселона, за която бе огласена информация, че е имала връзка с Бойко Борисов, от който има и дете. Липсва обществена информация за произхода на тези средства и по какъв начин един елементарен водопроводчик е придобил тази сума - за което сезирахме Национална агенция за приходите и Министерството на финансите и поискахме публична инспекция. До момента нямаме никаква информация за подхванатите от тях дейности (ако въобще има такива)! ", се припомня в известието до медиите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР