В НАП - Хасково продължава тенденцията електронният начин за подаване

...
В НАП - Хасково продължава тенденцията електронният начин за подаване
Коментари Харесай

Е-декларацията – предпочитана от клиентите на НАП - Хасково

В Национална агенция за приходите - Хасково продължава наклонността електронният метод за подаване на заявления за приходи на физически лица да е пожеланият.

От старта на тазгодишната акция на 10 януари до момента има подадени 183 заявления, от които 155, или съвсем 85 %, са импортирани онлайн, заяви на конференция шефът на офиса на Национална агенция за приходите в регионалния център Атанас Запрянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Национална агенция за приходите: До края на март мо­жем да из­пол­з­ва­ме 5% от­с­тъп­ка от да­нъ­ка

От тях 60 са с електронен автограф, а останалите 95 - с личен идентификационен код /ПИК/, посочи Запрянов като посочи, че насърчаването на жителите към прилагане на безкасово обслужване не престава.

През акция '2019 документи за приходи по електронен път за внесли към 70 на 100 от задължените в района при приблизително за страната към 60 на 100, уточни Запрянов. Броят на издадените ПИК е бил 5117, а от началото на тази година са задействани нови 213 ПИК-а, добави той. По думите му разполагаем на данъкоплатците са и ПОС-терминалните устройства в офисите на организацията.

Заради ниския интерес към внасяне на документите през пощенските станции броят на обслужващите жители гишета в региона е понижен на 8, като следва образование на чиновници на пощенското ведомство. Запрянов се спря и на измененията в данъчното законодателството и механизма за обявление и култивиране на данъчните заявления на физически лица и компании, смяната на периоди и преференции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР