В нагласите на работодателите у нас относно климата за наемане

...
В нагласите на работодателите у нас относно климата за наемане
Коментари Харесай

Глад за кадри изпитват почти всички сектори на българската икономика

В настройките на работодателите у нас по отношение на климата за наемане на чиновниците през третото тримесечие на 2019 година няма особени промени по отношение на предходното тримесечие и даже на годишна база. Пазарът продължава да бъде все по този начин динамичен, съвсем всеки един бранш изпитва апетит за фрагменти. Това сподели Дарина Цанова, управител „ Бизнес развиване “ в ManpowerGroup България в предаването " В развиване " по Bloomberg TV Bulgaria. Тя разяснява резултатите от обзорно проучване на ManpowerGroup.

„ Компаниите започнаха към този момент да привикват със усложненията от неналичието на фрагменти. Те се пробват да усъвършенстват процесите и наемането на нова работна ръка “, означи Цанова. Тя разяснява резултатите в туристическия бранш, като уточни, че в него пазарът е застинал, липсва наемане на нови чиновници.

„ Вероятно това се дължи на упованията за по-слаб летен туристически сезон през 2019 година От тази позиция хотелите и заведенията за хранене се пробват да свият наемането на фрагменти. Друга причина е, че намирането на чиновници за къс интервал за работа по Черноморието е комплициран развой “.

Най-оптимистични към наемането на фрагменти са работодателите от бранша на финансите, които чакат растеж от 16%, разяснява гостът.

„ Трябва да имаме поради, че да се наемат такива експерти не е елементарно, лишава прекалено много време. Компаниите започнаха да се ориентират към чиновници без опит и да влагат в тяхното обучение “, сподели Цанова.

Към момента най-склонни да наемат нови чиновници са работодателите във Варна, уточни тя и добави, че това се дължи на сезона.

„ Стойностите за това какъв брой склонни да наемат фрагменти са фирмите в София, Пловдив и Бургас се резервират от предишното тримесечие. Това не се дължи на обстоятелството, че сдруженията нямат опция за по-голям растеж, по-скоро те са внимателни поради неналичието на работна ръка “, разяснява Цанова.

Служителите все по-често напущат работните си места след много по-кратък интервал спрямо минали години, означи още гостът.

„ Фокусът на фирмите би трябвало да бъде върху задържането на фрагментите в тях “, поучава Цанова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР