В над хиляда населени места все още няма подаване на

...
В над хиляда населени места все още няма подаване на
Коментари Харесай

Денков: Над 1000 населени места са без ток

В над хиляда обитаеми места към момента няма подаване на ток. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Министерския съвет. Денков свика по-рано през днешния ден изключително заседание в Министерския съвет по отношение на тежката зимна конюнктура в страната и бедственото състояние в няколко области.

" Има доста скъсани жици и паднали електрически стълбове, защото този влажен сняг ги обледява - чупят се клони, падат дървета. В над 1000 обитаеми места няма ток ", съобщи той. 

" Още от през вчерашния ден всички регионални шефове направиха против на координационните си щабове, с цел да се приготвят за това, което се случи снощи и тази заран. Разбирам желанието на всички нещата да се решат бързо, само че бързо в този случай значи наличните екипи да имат задоволително време да отстранят всички повреди, а те са стотици по електрозахранването, да могат да се изчистят всички пътища, а сега обстановката е тежка в цялата страна. Особено в Североизточна България. И също по този начин да могат да се изтеглят закъсали тирове, коли, хора ", сподели Денков.

Той добави, че над 100 индивида през нощта са били освободени от снежни клопки с помощта на напъните на всички институции: " Така че още веднъж желая да благодаря на всички институции, които работиха тази нощ – пожарна сигурност, АПИ, сътрудниците от защитата ".

Продължава почистването на пътищата, само че има няколко области, в които това е доста мъчно, тъй като снеговалежът продължава, съпроводен от мощни ветрове, уточни още министър председателят.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/3249932295306970
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР