В над 95% от анализираните протоколи от местните избори в

...
В над 95% от анализираните протоколи от местните избори в
Коментари Харесай

В 95% от анализираните протоколи от изборите в София има разминаване

В над 95% от оценените протоколи от локалните избори в София има разминаване в подадените и регистрираните данни. Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия в София Диана Тонова. Тя и Милка Христова, която също е заместник-председател на столичната организация на социалистите, са юристи по делото на Ваня Григорова, формирано по нейната и на Местната коалиция " Българска социалистическа партия за България " тъжба против решението на ОИК - София за установяване на Васил Терзиев за спечелил изборите за кмет на София.
На последното съвещание на съда е станало ясно, че от заключенията в експертизата по две от поставените задания са били открити разминавания в данните от хартиения протокол и тези от флаш паметта.
Общинският консултант разкри също, че от оценените 313 секции, представляващи 1/6 от всички 1639 СИК на територията на общината, са налице съществени разлики в записите по т. 12 (разпределение по кандидатски листи на действителните гласове) от секционния протокол и данните във флаш паметта и за двамата претенденти. В 255 СИК да вземем за пример Григорова е ощетена с 541 гласа. Според Диана Тонова тези резултати, както и фактът, че вероятно мултиплициране в същия порядък на грешките в останалите 1326 протокола биха могли да доведат до смяна в резултата от изборите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР