В над 500 секции българите зад граница ще могат да

...
В над 500 секции българите зад граница ще могат да
Коментари Харесай

ЦИК: Рекорден брой секции отварят в чужбина

В над 500 секции българите зад граница ще могат да упражнят правото си на глас, стана ясно на конференция на изборната комисия.
"Рекорден брой секции отвън страната ще има. Стартира процедурата по подаване на заявките на гласоподавателите до консулствата. Очакваме на тези избори да осигурим на българските жители зад граница опцията да гласоподават обикновено, без да се образуват ужасяващи опашки. Логистиката за изборите в чужбина е един от най-сложните въпроси. Обсъждаме по какъв начин да организираме изборите и разяснителната акция отвън страната ", сподели и представителят Цветозар Томов.
"Работим в извънредно интензивен темп от 12 май. Предизвикателството за нас е голямо, поради новите моменти в Изборния кодекс, изключително тези, свързани с машинното гласоподаване. То ще се организира за първи път в толкоз огромен мащаб – освен в страната, а и отвън нея ", уточни председателката на ЦИК Камелия Нейкова.
Говорителят на комисията Росица Матева разясни, че досега за присъединяване в парламентарните избори се е записала единствено една партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР