В над 30 града в страната собственици и служители на

...
В над 30 града в страната собственици и служители на
Коментари Харесай

Протестите на ресторантьорите и хотелиерите са главно заради Наредба-18

В над 30 града в страната притежатели и чиновници на заведения и хотели ще работят с жълти жилетки в символ на митинг.

Седем са настояванията, които изчетох, само че главното от тях, което сплотява най-вече сектора, е обвързвано с отсрочване на Наредба-18. Ключовата дума там е безпорядък, считат от Българския съюз за балнео, спа и уелнес и в главното искане на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, съобщи Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма, в предаването " Бизнес старт " с водещ Христо Николов.

" Министърът на финансите сподели, че наредбата няма да бъде отсрочена. Потвърди го и шефът на Националната организация по приходите (НАП) с основанието, че наредбата, първо, е отлагана два пъти. Второ, доста от компаниите са осъществили обилни вложения, с цел да приведат в сходство с новите условия софтуерните си артикули. Трето, всевъзможни страхове от това, че използването на наредбата ще повреди бизнеса, са неоснователни, защото Национална агенция за приходите ще преглеждат всеки частен случай ".

" Опасенията пораждат у тези, които желаят да работят правилно, във връзка с смяната на софтуера и възможна неумишлена техническа нередовност. Второто безпокойство е да не се стигне до откриване на информация по отношение на естеството на работа, да вземем за пример плагиатство на рецептурниците на ресторантьорите ", разкри Драганов.

" Разходите в смяната на софтуера са за сметка на притежателя. Основанието на страната е да изравни бизнеса от гледна на точка на това търговците да работят правилно и да не им се пречи ".

Изискването за понижаване до 5% на Данък добавена стойност за хотелите и заведенията за публично хранене

По тази тематика гостът разяснява, че Данък добавена стойност е въпрос на политики. В бъдеще България ще има диференцирано Данък добавена стойност. Липсва наукообразност на това, което се приказва.

По тематиката за туризма у нас Румен Драганов зае позицията, че главният проблем на родния туризъм е качеството на туристическия артикул. Той посочи какъв брой е значимо е положителното съответствие цена-качество.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР