В над 1600 секции ще се гласува в предсрочните парламентарни

...
В над 1600 секции ще се гласува в предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

В над 1600 секции ще се гласува в предсрочните парламентарни избори в София на 2 октомври

В над 1600 секции ще се гласоподава в предварителните парламентарни избори в София на 2 октомври, оповестиха за Българска телеграфна агенция от районните изборни комисии.

София е разграничена на три многомандатни изборни региона (МИР) - 23-ти, 24-ти и 25-и, като всеки един от тях обгръща по осем административни региона.

В 23-ти МИР, който включва регионите „ Изгрев ", „ Красно село ", „ Лозенец ", „ Младост ", „ Панчарево ", „ Студентски " и „ Триадица ", секционните изборни комисии са 631, от които шест преносими и 23 служебни, сподели за Българска телеграфна агенция Полина Витанова, секретар на 23-та Районна изборна комисия (РИК). Избирателите са над четири хиляди, само че точният им брой ще се знае на следващия ден вечер, откакто изборните описи бъдат предадени на Секционната изборна комисия (СИК), посочи тя. Само в две секции в 23-ти изборен регион ще се гласоподава с хартиени бюлетини, една в регион „ Панчарево " и една в регион „ Студентски ". Във всички останали секции ще се употребяват машини, осведоми Витанова.

В 24-ти МИР се включват регионите „ Възраждане ", „ Искър ", „ Кремиковци ", „ Оборище ", „ Подуяне ", „ Сердика ", „ Слатина " и „ Средец ". Там ще има 486 стационарни секции и шест служебни - в лечебни заведения и в Централния затвор, споделиха от 24-ти РИК. Ще бъдат разкрити и преносими секции за хора с увреждания. В 485 секции ще се гласоподава с машини, а в 143 секции ще има по две машини. Така общият брой на машините в 24-ти МИР става 628.

В 25-ти МИР са обхванати административните региони „ Банкя ", „ Връбница ", „ Илинден ", „ Красна поляна ", „ Люлин ", „ Надежда ", „ Нови Искър " и „ Овча Купел ". Избирателите са към 350 хиляди души и ще гласоподават в общо 505 секции. От тях четири ще са преносими за хора с увреждания и осем - в лечебни заведения. В три секции ще се гласоподава с хартиени бюлетини. В 490 секции ще се гласоподава с машини, оповестиха за Българска телеграфна агенция от 25-та РИК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР