В началото този месец българско момче се нареди сред най-добрите

...
В началото този месец българско момче се нареди сред най-добрите
Коментари Харесай

Българският "Арнолд" - шампион по бодибилдинг

В началото този месец българско момче се подреди измежду най-хубавите трима в едно от най-престижните надпревари по културизъм в света.

От залата по брейк в Бяла Слатина до върховете на бодибилдинга в Америка. Така наподобява пътят за бодибилдъра Слави Горанчовски.

Само преди десетина дни той реализира своя максимален триумф на шампионата " Арнолд Класик " : " За българин да стане трети на това съревнование е като че ли е станал безспорен първенец " , споделя спортистът.

18 000 спортисти в 70 типа спорт се изправят на арената за борби оттатък океана. Слави признава, че голямата конкуренция повлиява даже на неговия хладнокръвен темперамент.

" Аз имам 11 победи в Щатите и това ми дава много самочувствие. Малко ме смачкаха, като видях другите момчета, само че като ме извикаха в топ 5 се успокоих, подвигнах си самочувствието ", споделя културистът.

Българинът се състезава в една относително непозната категория , която обаче се оказва надалеч по-привлекателна за публиката.

" Аз участвах в категория Менс физик, която е една от най-новите категории за мъже в областта на бодибилдинга, като концепцията там е да сме по-приятни и по-лесно смилаеми за публиката, като ни задължават да сме с гащета вид " бермуди ". Малко на сърфисти приличаме. "

-->

Основен и основен патрон на шампионата е самият Арнолд Шварценегер . За Слави срещата с неговия любим е една сбъдната фантазия.

Преди близо 15 години Слави Горанчовски се оказва във фитнес залата на смешка, без да допуска, че след години ще стои на една сцена до огромния Шварценегер.

" Танцувах брейк. Бях доста слабоват и желаех някой от детайлите в брейка не можех да ги направя, тъй като нямах мощ . Имах няколко другари, които вървяха на фитнес и ги помолих да ме заведат. След един месец бях по-як от тях и доста ми хареса, че съм по-як от батковците. "

Извън залата бодибилдърът е влизал и в друга роля. Бил е дубльор на Силвестър Сталоун в " Непобедимите 3 " .

" В сцените, в които не трябваше да прави някакви каскади или не му се вижда лицето, бях аз. Видях се 1-2 пъти в очи с очи с него – доста съществено наличие, доста съществено наличие ", споделя Горанчовски.

Отличията във витрината на Слави са многочислени. Точната численост е незнайна, само че измежду тях има такива, които са най-незабравими за спортиста.

Сега Горанчовски се е отдал на заслужената отмора. Дългосрочни проекти не прави, само че към този момент има набелязана последваща цел – Бахамите . В опит да покори следващия висок връх…
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР