“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че

...
“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че
Коментари Харесай

Математик предвижда пълен локдаун при следващата COVID вълна

“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че инфектираните с този вид боледуват 70% по-леко, не са правилни. Те може да са годни за население, което е всеобщо имунизирано. Но не важат за България, тъй като у нас има доста огромен брой неимунизирани и непреболедували. Това значи, че можем да имаме 3 до 6 пъти повече заболели по едно и също време, в сравнение с в този момент. Процентът на позитивните проби от PCR тестванията може да скочи до 70 на 100 ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия математикът Лъчезар Томов.

Предвид плануваното от него развиване на пандемията занапред нататък той допуска, че Коронавирус смъртността у нас още веднъж ще скочи, тъй като доста инфектирани няма да може да бъдат лекувани съответно.

Томов е безапелационен, че при настъпващата вълна на вируса страната ни няма да се прави без цялостен локдаун. „ Добрата вест е, че който е имунизиран, носи хубава маска и лимитира контактите си, може да бъде спокоен ”, уточни още математикът.

„ В Коронавирус реанимацията на нашата болница има 45 пациенти. От данните, които получаваме всекидневно – има имунизирани пациенти с леко и приблизително протичане на инфекцията, При тежките случаи – нямаме имунизирани пациенти ”, съобщи лекар доктор Милен Шопов, шеф на Коронавирус реанимацията в УМБАЛ " Медика-Русе ".

„ Пандемията е неповторима и доста остра провокация към човешката душeвност, обвързвана най-много с чувството за загуба на надзор ”, уточни психологът Росен Йорданов.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР