В началото сме на интересна седмица заради публикуването на данните

...
В началото сме на интересна седмица заради публикуването на данните
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Уолстрийт игнорира военните рискове. Засега

В началото сме на забавна седмица поради публикуването на данните за инфлацията в Съединени американски щати в сряда и на първите значими корпоративни доклади на банките в петък.

На този стадий фондовите пазари не обръщат значително внимание на събитията в Близкия изток и показателите завършиха с покачване в понеделник. Това се виждаше най-силно на Уолстрийт, където петролните и оръжейни компании бяха най-печелившите акции. Но и огромните софтуерни компании дадоха своя принос за покачването на показателя S&P 500. Така началото на седмицата стана един от редките дни, когато необятният S&P 500 се представяше по-добре по отношение на софтуерния NASDAQ. Не можеше да се приказва и за боязън на пазара. Облигациите даже поевтиняха в понеделник, а покачването на цената на златото и на щатския $ се ограничи с по-малко от % за деня. Инвеститорите избират да изчакат развиването на събитията и дали спорът ще се разрасне с включването на други страни.

Новините за пазара на труда в края на предходната седмица имат по-дълготраен резултат върху настроенията на вложителите. На първо място по значимост, данните демонстрираха по-високо ниво на броя на новите работни места по отношение на прогнозите. Положителна вест се оказа и възходящата проверка на данните за предходния месец. Тя идва след поредност от тъкмо противоположното – окончателните данни за месеца се оказваха по-ниски от предварителните, което е особено за влошаващото се положение на пазара на труда и сигурно щеше да се пояснява отрицателно от вложителите. Подобрението на заетостта е знак, че стопанската система даже и в криза няма да се утежни значително. Това поддържа интереса на вложителите към огромните софтуерни компании, тъй като те разполагат със основни финансови запаси и множеството нямат огромен дълг. Прогнозите за третото тримесечие са за нищожно понижение на облагите по отношение на година обратно. Така че позитивни изненади биха подтикнали покупки на водещите акции на борсата в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР