В началото служебният кабинет не предлагаше никакви мерки, после узря

...
В началото служебният кабинет не предлагаше никакви мерки, после узря
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Трябва здрава държавна ръка, която да наложи таван на цените, както правят в Европа

„ В началото служебният кабинет не оферираше никакви ограничения, след това узря за таван на надценката. Подозирам, че ще стигнем до таван на цените. Ние сме единствената партия, която предлага такава краткотрайна мярка, с която да помогнем на фамилиите и семействата. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Здравей, България ”.
В ефира на NOVA тя уточни, че редица европейски страни са въвели  таван на цените или заледяване на цени и даде за образец Франция, Гърция, Унгария, Хърватия, Словакия, Черна гора, Северна Македония, Испания и Португалия.
Нинова обърна внимание, че комерсиалните вериги в Европа, които са приели тази мярка, са същите, каквито ги има и в България. „ Какъв е изводът – че служебното държавно управление не става и не може да договаря с тях, тъй като в Европа веригите понижават цените, а тук – не ”, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Според нея удачна за България би била френската мярка, където една комерсиална верига е определила 200 артикули, на които да се наложи таван на цените от 2 евро, а друга – на 500 артикули. Тя акцентира, че в българския случай дребните магазини би трябвало да бъдат освободени от подобен таван, който да важи единствено за огромните търговски вериги.
„ Трябва здрава държавна ръка и интервенция на страната в пазара. Ние по това сме разнообразни от „ Продължаваме промяната ”, „ Демократична България ” и ГЕРБ, които поддържат пазарния фундаментализъм – всичко да се остави на свободата на пазара, огромните да изяждат дребните, да се  образуват монополи и картели. Ние сме за това страната да се намеси ”, уточни Корнелия Нинова.
„ Не желаеме България да става част от военния спор. Искаме неутралитет и с каквото можем - да помогнем да се реализира мир. Още оръжия значи още война, още гибел, още икономическа и енергийна рецесия и  беднотия на европейските и на българския народ ”, съобщи позицията на Българска социалистическа партия водачът на партията.
Нинова акцентира, че в постоянното държавно управление Българска социалистическа партия е била коректив и повода Народното събрание, по това време, да не вземе решение за военна поддръжка на Украйна.
Лидерът на Българска социалистическа партия изрично се разгласи срещу ареста на Путин: „ С какво ще помогне това? Как ще реши войната?  Как ще спре гибелта и хилядите жертви? Как ще възтанови стопанската система на Европа? Аз персонално не бих арестувала Путин. ”
И уточни, че сега светът приказва за мир: Китайският прездиент Си Дзинпин предлага проект за мир в 12 точки и отиде в Москва. Президентът на Франция Макрон прегърна този проект и сподели, че при започване на април отива в Китай да договаря. Германският канцлер желае да се приказва за мир. Папа Франциск сподели: „ Готов съм да отида в Украйна, само че желая да отида и в Русия. ”
Според Нинова си заслужават напъните да се провеждат договаряния за мир и напомни, че още от началото на спора българските социалисти са предложили България да бъде медиатор сред двете воюващи страни.
„ Ние взехме решение, че ще вземем окончателното си решение с кого и по какъв начин да управляваме след вътрешнопартийно допитване. Това е най-демократичния метод за взимане на решение и ние сме единствената партия, която го прави. Така е редно – членовете на партията ка кажат какво да се направи ”, сподели тя за евентуалните обединения след изборите.
Корнелия Нинова обърна внимание, че алтернативата сред ГЕРБ и ПП-ДБ е подправена и те в действителност са едно и също. „ Ако ги погледнем на терена на политиката, те гласоподаваха за нови F-16. Те гласоподаваха дружно джендър идеологията. Гласуваха за премахването на монументи. Те са за пазарния фундаментализъм  - пазарът да дефинира всичко и страната да не се намесва. Те поддържат военна помощ за Украйна. Ние сме за тъкмо противоположното ”, аргументира се водачът на Българска социалистическа партия и акцентира: „ В предизборна акция всички дават обещание доста и на едро, ние имаме с какво да застанем пред хората като свършено. По това ни оценявайте:
•          Безплатни детски градини и ясли;
•          Безплатни учебници до 12-ти клас;
•          Еднократна помощ от 300 лв. до 4-ти клас;
•          Увеличени майчински и детски надбавки;
•          Данъчни облекчения за фамилиите с деца - 600 лв. за едно и 1200 за две;
•          Увеличена минимална работна заплата, която да е 50% от средната;
•          Увеличени ваучери за служащите от 80 на 200 лева;
Тя бе безапелационна, че да отидем за шести път на избори ще е злополука за България и за българските жители. „ Трябва разсъдък и диалог. За съставянето на държавно управление бих повторила това, което направихме с третия мандат – извеждане на 5 национални целта, диалози с всички и търсене на единодушие по тях ”, изясни Нинова.
„ Най-важното е да се сформира държавно управление, да се сформира държавен бюджет и да се работи в интерес на публичния интерес. Да се понижат обществените неравенства и бедните в страната, тъй като една страна е по-богата, когато има по-малко небогати и колкото по-малко небогати са бедните, толкоз по-богата е тя ”, съобщи Николай Каварджиклиев, претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България ” в Стара Загора, който придружаваше водача на Българска социалистическа партия в студиото на „ Здравей, България ”.
„ Ние държим на здравото семейство. То би трябвало да е главната единица, в която да се прави възпитанието и да се стабилизира страната посредством него. Заплахата за него идва в натрапването на ранна възраст в учебните заведения на друг вид идеологии, разнообразни от обичайните полезности на българите. Това го вършат правят друго НПО-та, които проникват в учебните заведения и изясняват на децата от 6-ти клас по какъв начин те могат да си сменят пола ”, изясни той за какво Българска социалистическа партия провежда референдум против навлизането на джендър идеологията в българските учебни заведения.
„ Основанието ни за терзание е резолюция на Европейския парламент за одобрение на Истанбулската спогодба от името на всички членки на Европейски Съюз, без значение, че 6 страни не сме съгласни с нея. Пет години повеждам борба с това и когато пиша до европейските институции, че българската конституция не позволява нищо трето, с изключение на мъж и жена, отговорът е бил да си променим вътрешното законодателство. Въпреки че Истанбулската спогодба е неразрешена от Конституционния съд, всичко това се прокарва през учебни заведения, през НПО-та, даже през Министерството на образованието и науката. Това се трансформира в държавна политика и точно това желаеме да спрем ”, добави Корнелия Нинова.
В умозаключение тя прикани българските жители да поддържат коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” с номер 1 в бюлетината  – за мир, високи приходи, семейство и деца.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР