В началото скрихте дебата от българското общество – решихте да

...
В началото скрихте дебата от българското общество – решихте да
Коментари Харесай

Георги Свиленски към Кирил Петков: И Царя излъга хората, но си даде 800 дни – вие го направихте само за 9 месеца

„ В началото скрихте дебата от българското общество – решихте да не се излъчва по Българска национална телевизия и БНР. Но, министър председателят, в случай че има някакво отношение към „ Възраждане “ и напуща в символ на митинг, аз не мога да схвана отношението на българския министър председател и на българското държавно управление към българските жители “.
Това съобщи в имитация към ръководителя на Народното събрание и ръководещото болшинство зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски.
Той бе безапелационен: „ Тук в тази зала, министър председателят стои освен пред народните представители, той посредством народните представители стои пред българското общество. Премиерът Денков обаче избяга от българските жители, би трябвало да стои тук, колкото и неприятни неща да чува. Такъв дезертьор би трябвало с решение на Народно събрание наложително да бъде доведен. Защото, той пристигна, изрецитира една камара неистини и избяга. Да, ще чуе рецензия, неприятни неща, само че той е претендент за министър, за вицепремиер, а след 9 или 15 месеца – и за министър председател? Такъв ли би трябвало да бъде българският министър, вицепремиер или министър председател? “, реагира социалистът и се обърна към ръководителя на Народното събрание Росен Желязов:
„ Моля, да върнете премиера в зала – с цел да чуят българските жители какво е свършено. Защото, ние ще кажем, че огромна част от постигнатото съгласно него и министрите му – не е реализирано. Върнете беглеца министър председател назад в залата! “.
В последвалия спор зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ се обърна от парламентарната естрада към Кирил Петков: „ Г-н Петков, започнахте Вашето изявление с това, че няма подобен министър председател в българската история, който да си е извършил обещанията. И сте прав – няма подобен министър председател в българската история, който пред българските жители да дава обещание едно, а на процедура да съобщи ползите на тези, които желаеха смяната в България. ”
„ Какво сте си обещавали с господин Борисов и господин Пеевски няма никакво значение пред това, което обещавахте на българските жители. Те гласоподаваха за вас, с цел да извършите тази смяна, а вие се прегърнахте с Борисов, с поддръжката на Пеевски ”, безапелационен бе Свиленски.
По неговите думи няма друга партия в българската история, която да е постъпила по този метод.
„ Даже и Царя, когато пристигна в България да смени модела „ Костов ”, даде обещание 800 дни – най-малко си даде по-дълъг небосвод. И той излъга българските жители, само че вие го направихте единствено за 9 месеца. Трябва да го признаете и да се извините на българските жители за това което направихте, тъй като приет грях е половин грях ”, акцентира социалистът.
И прикани: „ Занимавайте се с това, което можете. Може би в бизнеса сте по-добри, само че с политика в България не се занимавайте. Защото, когато се занимавате с политика, лъжете вашите гласоподаватели, лъжете българските жители и пропилявате скъпо време в живота на всеки един българин. Четири години прахосан живот в очаквания моделът на ГЕРБ да бъде изменен. ” 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР