В началото подиграван, че е приел да играе перхидроления приятел

...
В началото подиграван, че е приел да играе перхидроления приятел
Коментари Харесай

Как Райън Гослинг направи железни мускули заради ролята на куклата Кен

В началото подиграван, че е приел да играе перхидроления другар на Барби, през днешния ден канадецът е хвален отвред за осъществяването му, предсказват му “Оскар ”

Почитателите на яркия трагичен гений на Райън Гослинг бяха съвсем шокирани, когато преди към 2 години научиха, че той е приел да влезе в облика на Кен, - куклата, гадже на всемогъщата Барби, с който по думите на самия артист в действителност “никой не си играе ”.

Нещата изглеждаха по този начин, като че ли изключителният гений, раздрусал публиката с осъществяванията си в “Тетрадката ”, “Мястото оттатък дърветата ”, “Блу Валънтайн ”, “Първият човек ” и други, е минал дефинитивно на брега на комерсиалното кино. Че новият филм “Барби ” на Грета Гъруиг е комерсиален, е отвън всякакво подозрение – от премиерата си на 21 юли той непроменяемо оглавява боксофиса и към този момент е донесъл доходи, гонещи световно близо 800 млн. $ (155 млн. от тях бяха насъбрани единствено през първия уикенд).

Но е несъмнено също, че Райън Гослинг прави блестяща комедийна роля, поради която му предсказват “Оскар ”, какъвто надалеч по-сложни и психически дълбоки облици не можаха да му донесат. Критиците не пестят похвалите, мнозина считат, че точно той “краде шоуто ” от изпълнителката на основната роля Марго Роби. Самият артист не крие, че въпреки първоначално да не е чувствал задоволително “кен-ергия ” (термин, изкован от самия него), през днешния ден мъжката кукла с перхидроленоруси коси, голи гърди и бронзов загар, считана от всички за “вечния втори проект ”, е обичаната му роля – по едно и също време смешна, само че и много тъжна. Изпълняваната от канадеца ария във кино лентата – “Аз съм единствено Кен ”, пък незабавно проби в топ 40 на английската ранглиста за шлагери. А скоро по-късно обществените мрежи я оповестиха за химн на подценените мъже.

Гослинг твърди, че сюжетът на кино лентата е бил “най-добрият, който в миналото съм чел ”. В изявление пред Джими Фалън той признава, че не е дал незабавно отговор дали ще одобри ролята, само че това станало, когато отишъл в задния двор и там разкрил една от куклите Кен на дъщерите си – с лице, забито в калта, редом до изстискан лимон

“Тогава се обадих на Марго Роби (тя е и продуцент на лентата) и споделих: “Ще бъда твоя Кен. За да бъде разказана неговата история. ”

Познат с пословична дисциплинираност на снимачната площадка, Гослинг се готви за функциите си със забележително старание. Известен е казусът, когато при започване на кариерата му е препоръчана ролята на бащата на 14-годишната героиня в трилъра на Питър Джаксън “Прекрасните кости ” (2009). Едва на 29 години по това време, той взема решение фрапантно да промени външността си, с цел да се “състари ”, и за малко време натрупва над 30 кг. Малко преди началото на фотосите обаче е отритнат точно поради новата си осанка и ролята е поверена на Марк Уилбърг.

Сега обстановката е радикално противоположна. За да стане Кен, артистът (както прочее и целият екип) е подложен на фрапантен режим на физическа подготовка, с цел да получи стоманени мускули и стомах като бетон. За задачата е бил нает треньор, прочут с радикалните си способи и употребен постоянно от Холивуд за подготовката на “супергерои ”. Дейвид Хигинс бил претрупан да достави звездата с прословутите 6 коремни плочки на куклата

(на режима в действителност са били подложени всички Кеновци във филма). Пред сп. GQ Хигинс изяснява по какъв начин е работил с персонажите от “Барби ”. Извън снимачната площадка Гослинг и сътрудниците му са редували силови тренировки, пилатес и танци, с цел да се приготвят за хореографията.

Специално за коремните мускули Гослинг е бил подложен на серии от извършения, всяко продължаващо към минута, които се извършват без спиране.

1. и 2. Ляга се по тил и левият крайник се скръства върху десния. Краката се подвигат допустимо най-високо, като остават изпънати. Във въздуха се вършат леки придвижвания наляво и надясно, след това краката доста постепенно се спускат на земята. В идната минута придвижванията се повтарят, само че с десния крайник върху левия.

3. От седнало състояние стъпалата са сложени на пода, със сгънати колене. Започва придвижване с торса обратно, до момента в който се усети напрежение в стомаха. От тази позиция краката се подвигат и се движат наляво и надясно с колкото може по-големи махове.

4. Сяда се на чердже, като краката са свити мощно към гърдите, а ръцете обгръщат пищялите. В тази поза гърбът се спуска постепенно обратно, до момента в който легне на килима. Следва изправяне до първичната поза.

5. Ляга се по тил, като краката са свити в коленете, а стъпалата са на пода. Вдига се едното коляно и се пресреща със срещуположната ръка. Позата се задържа към 30 сек, по-късно кракът и ръката се сменят.

6. и 7. Упражнение за разпъване, при което лакътят се приближава до срещуположното коляно и по-късно се връща в първичната поза. По една минута за всяка страна.

8. Ляга се по тил, краката са вдигнати и свити в коленете. Изпълняващият упражнението би трябвало да си показа, че държи мислено въже. Бюстът се надига и се имитират придвижвания като нанагорнище по въжето, като ръцете се редуват.

В сряда и неделя екипът е почивал, а през останалите дни Кеновците са правели по 4 силови тренировки една след друга, следвани от две тренировки с извършения от пилатес.

По време на фотосите Хигинс провел и съревнование

кой от актьорите ще издържи най-дълго в поза планк

Тук Марго Роби се показала най-добре, като съумяла да се задържи цели 4 мин и 10 сек, следвана от Гослинг с 3 мин и 2 сек. Треньорът победил всички с 5 мин и 32 сек.

Колкото до диетата, тя не е била лишаваща от въглехидрати, само че са били неразрешени обработените храни. Предвидени са били и къси паузи с недояждане.

След тази подготовка Райън Гослинг в действителност влиза физически безупречно в облика на пластмасовия хубавец. Това обаче не се харесва на всички. В отворено писмо до в. “Гардиън ” майка се оплака, че филми като “Барби ” основават измежду подрастващите възприятие за непълноценност и карат девойките да се подлагат на фрапантни режими, а момчетата се вманиачават по помпане на мускули и прекарват часове в залите за фитнес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР