В началото нека да сме наясно, че е невъзможно да

...
В началото нека да сме наясно, че е невъзможно да
Коментари Харесай

Искате да имате плосък корем? Ето 13 работещи съвета

В началото дано да сме наясно, че е невероятно да се отстрани или да отслабне единствено една-единствена част от тялото ни. Теглото или отива на всички места, или на никое място. Така че за плосък стомах ще би трябвало да обърнете внимание и на диетата, и на спорта. Но в случай че не сте фенове на нито едно от двете, през днешния ден ще ви предложим няколко съвета, които ще ви оказват помощ да поддържате корема си плосък без недояждане или прекалено много тежки извършения. А най-хубавата част е, че те в действителност работят безотказно!

1. Добавяйте зехтин

Зехтинът, който в древността са наричали " жълто злато ", е един от най-старите лечебни и козметични артикули. Той се бори със сърдечносъдовите болести, подкрепя храносмилането и възвръща по най-хубавия метод рН в организма ни. Освен това е мощен антиоксидант и, най-важното, предотвратява подуването на корема и чревните проблеми.



2. По-малко стрес

Стомахът ни е вторият ни мозък. В него се натрупват напрежение, неспокойствие и мощни чувства. А там, където има стрес, има проблеми с храносмилането на храната и отичане на корема. Нашият съвет е да се заемете се с йога или медитация, с цел да намалите равнищата на кортизол и да се освободите от всичко неприятно, което се пробва да ви повлияе.

3. Добавяйте повече подправки в храната си

Солта е нездравословна за организма и здравето ни, само че подправките са доста потребни. Те покачват телесната температура, оказват помощ в битката с заболяванията и изгарят калориите. Но бъдете деликатни, не е належащо да добавяте доста черен пипер към мазния бургер. Важно е да се храните здравословно и да добавяте щипка черен пипер или куркума към своята храна.



4. Кажете ДА на планка!

Опитайте 30-дневното предизвикателство за планк и вижте резултатите незабавно. Започнете през първия ден с планк за 20 секунди, след което последователно увеличавайте продължителността в границите на един месец. Добавете и 5 минути коремни преси и сте подготвени.



5. Яжте здравословни мазнини всеки ден

Авокадото, сладките картофи, ядките и рибата би трябвало да са наложителни в менюто ви. Освен че са здравословни мастни киселини, тези храни са богати на фибри, които са идеални за унищожаване на насъбраните неприятни мазнини.

6. Пийте ябълков оцет

Ябълковият оцет е магически артикул за хубост. Обичаме го поради способността му да придава искра на косата, а музата на Ив Сен Лоран Стаз Линдес го употребява, с цел да озари лицето си. Но можете и да пиете ябълков оцет. Една чаена лъжичка на ден ще понижи киселинността на стомаха и вследствие на това подуването на корема.

7. Масажирайте корема си

Масажирането на корема е потребно за храносмилането, кръвообращението и предотвратяването на подуването. Просто легнете по тил и прокарайте лек напън по корема си, като описвате огромни кръгове по посока на часовниковата стрелка.



8. Яжте плодове и храни за детоксикация

Ябълката, артишокът, тофуто или даже сушените сливи усъвършенстват храносмилането и оказват помощ за премахването на токсините. Растителните белтъчини (бадеми, орехи, лешници), както и меките фибри, които се съдържат по-специално в плодовете и зеленчуците, способстват за по-доброто пречистване на червата. Избягвайте пържените храни, млечните артикули, животинските мазнини като масло, сосовете и " рафинираните " храни като бял самун и крекери.

9. Не яжте маргарин, майонеза и подготвени сосове

Избягвайте нездравословните мазнини в обичаните си ястия. Заменете майонезата с кисело мляко. Маргарина с гхи, кокосово или различен вид растително масло. Подправяйте салатите с лимонен сок и балсамов оцет. И коремната ви преса ще ви се отблагодари.

10. Пийте най-малко по 1,5 литра вода дневно

Банален съвет на всички модели, само че той работи. Водата няма да ви помогне да отслабнете, само че подтиква лимфната система и усъвършенства метаболизма. Избирайте дренажни питиета: вода, билкови чайове. Зеленият чай предотвратява образуването на мазнини. Водата (с мента, чия или лимон) контролира апетита и предотвратява желанието за похапване. Избягвайте алкохола и газираните питиета. Алкохолът предизвиква задържането на течности и натрупването на мазнини, в това число в коремната област. Газираните питиета от своя страна, дружно с и плодовите сокове, провокират отичане на корема.



11. Практикувйте някакъв тип спорт

Спортът гори калории и оказва помощ да отслабнете, в това число да имате по-малък стомах. За да отслабнете допустимо най-вече, е належащо освен да се упражнявате всекидневно в продължение на най-малко тридесет минути, само че и да следите храненето. Трябва да изгаряте повече калории, в сравнение с консумирате. Знайте, че е значима продължителността на упражненията, а не тяхната активност. Един час вървене пешком ще размени половин час в клатещия се стол. Ходене, плуване, каране на колело - всичко това ще направи корема ви плосък.

12. Научете се да дишате вярно

Правилното дишане и дихателните извършения тонизират коремната мускулатура, подкрепят храносмилането и облекчават напрежението, който постоянно предизвиква отичане на корема. Когато сме отпуснати, дишаме надълбоко и постепенно. Когато сме уплашени, диафрагмата се свива и получаваме по-малко О2, което може да докара до болки в корема и неговото отичане. Така че във всяка неприятна обстановка просто дишайте постепенно и надълбоко.

13. Наблюдавайте стойката си

Лошата стойка или проблемите с гърба могат да доведат до това коремът ви да наподобява подут. Отидете на експерт и проверете гърба си, правете елементарни извършения за стойка, непрекъснато наблюдавайте раменете си и ситуацията на главата и врата си. Не забравяйте, че не са нужни вълшебен принадлежности. Стойката се поправя с най-прости извършения от общата физическа подготовка, както и посредством йога и пилатес. Отделяйте по 10-15 минути всеки ден и ще се изненадате.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР