В началото на юни четирите дни на официални чествания на

...
В началото на юни четирите дни на официални чествания на
Коментари Харесай

Модата през 2022: голата Бела Хадид, непокорната Джена Ортега и едно кралско погребение (част 2)

В началото на юни четирите дни на публични празнувания на платинения празник на английската кралица Елизабет Втора станаха мотив за всички дами от кралската фамилия и посетители на тържествата да покажат впечатляващи тоалети. Три месеца по-късно кралицата умря и държавното й заравяне на 19 септември в Уестминстърското абатство и частната гала в параклиса на замъка Уиндзор бе мотив, въпреки и печален, за дамите от кралската династия да извадят още веднъж формалните тоалети, само че този път в черно.

Виж още: Модата през 2022: Мерилин Монро, всичко в розово и една дълго чакана женитба (част 1)

 Getty Images

Съпругата на принц Уилям – Кейт, дамата на Хари – Меган Маркъл, кралицата консорт Камила, Софи – брачната половинка на Едуард, най-малкото дете на кралицата, Биътрис и Юджийн, дъщерите на принц Андрю, втория наследник на Елизабет Втора, и даже дребната Шарлот, дъщеричката на Уилям и Кейт, демонстрираха на погребението същинска сбирка от черни траурни шапки и дискретни бижута. Най-голямото внимание естествено тогава привлякоха Кейт и Меган, за които медиите не престават да пишат, че са в непрекъснато съревнование. На погребението Кейт се появи с черен тоалет на „ Александър Маккуин ”, чиято бяла версия тя носеше на Парада на знамената по време на честванията на платинения празник на Елизабет Втора.  Тя беше съчетала траурната рокля с фамозното четириредово перлено колие с диамантена висулка, което бе част от сбирката с бижута на починалата кралица. Същото колие Кейт носеше и на погребението на принц Филип, брачният партньор на Елизабет Втора, преди година и половина. Същото колие носеше и принцеса Даяна през 1982 година На погребението Кейт носеше също перлени обеци, които също са били на починалата кралица. И тоалетът, и бижутата целяха да подчертаят близката й връзка с Елизабет Втора. И да загатнат, че Кейт е била желаната от кралицата кралска снаха.

Виж още: Бела Хадид и Valentino са огромните спечелили на Британските фешън награди за 2022

 Getty Images

Меган Маркъл пък избра черен тоалет, дело на Стела Маккартни. Същата версия на тоалета, само че в тъмносиньо, тя  облече през  2018 година на тържествата за 92-ия рожден ден на Елизабет Втора. Сега новата версия на облеклото Меган бе съчетала с обеци с диаманти и перли, подарени й от кралицата малко след оповестяването на формалния й годеж с Хари през 2018 година С избора на този тоалет и бижута Меган също е желала да покаже, съгласно анализатор, че е имала близки връзки с Елизабет Втора, макар че медиите я обрисуват като бунтарка или интересчийка, която желае да съсипе репутацията на английската корона.

Говорейки за тоалети в черно, тези дни около международния триумф на сериала на Netflix „ Уенздей ” с Джена Ортега в основната роля, номиниран за две награди „ Златени глобус ”,  на изключително медийно внимание се радват и черните рокли, носени от актрисата по разнообразни мотиви, измежду които и за формалната премиера на сериала в средата на ноември. Сексапилните тоалети на Ортега на светските събития са в цялостен контрастност с роклята, която героинята й носи в една от сцените, съчетаваща демодиран сантиментален изискан и злокобен готик жанр. Подборът на тоалета е изработен от дизайнерката на театрални костюми Колийн Атууд, която е облякла героинята на Джена Ортега в рокля на стилната къща „ Алая ”.

Виж още: Всичко, което би трябвало да знаеш за новата фикс идея на Netflix " Wednesday " и още

 Getty Images

 

В Европа в последните няколко месеца вниманието бе фокусирано и върху стилния жанр на първата жена министър председател на Италия Джорджа Мелони. На откриването на сезона на оперния спектакъл „ Ла Скала ” в Милано при започване на декември тя блесна с елегантна кадифена дълга и изчистена като линия рокля на Армани с разголени плещи, с което изненада всички, привикнали да я виждат с костюми с панталони или с необятни неофициални облекла.

Пак в Италия класическата и ефирна грациозност в тоалетите на фешън къща Valentino, показани при започване на юли на ревю на " Испанските стъпала " в центъра на Рим, дълго време ще останат в спомените. Това ревю бе и първото огромно фешън събитие в италианската столица след цялостното разхлабването на  ограничавания поради пандемията в Италия и беляза тържествено завръщането на Рим към светския живот.

Запомнящ се ще остане и показания на ревю в Париж пред Токийския замък тоалет на ексцентричния американски дизайнер Рик Оуенс, прочут с фрапантните си фешън решения, превръщащи дамите в съвременни амазонки, в мистични фигури, във футуристични персонажи и даже в аксесоари към тоалетите на други дами (през 2015 година в ревю на Оуенс дами носеха като раници на гърба си или начело други дами, обърнати с главата надолу). Тоалетът тази година, с който дизайнерът изненада феновете си, беше рокля с цвят маджента, в която фееричната материята съвсем заливаше манекенката, която я носеше.

Впечатляващи бяха и тоалетите на цветнокожия дизайнер от Алтанта Томас Грегъри Хамилтън, по-известен като Грегъри Стич (в превод: Грегъри Плетката), който е занаятчия на плетенето на една кука. Грегъри, чийто външен тип припомня на рапър, само че не и на занаятчия на плетивото, се е посветил на необикновеното си занимание – плетене на една кука - след гибелта на майка си и през днешния ден към този момент е знаменит, а прозвището му е  " Кралят на плетката на една кука ".  

 Getty Images

 

В радикално друг указател, на 30 септември, стилната дива Бела Хадид „ написа страница в стилната история ”, когато на ревю на стилната къща „ Коперни ” по време Парижката седмица на модата се появи единствено по гащички, а след това беше напръскана от трима мъже с револвери за багра с „ Фабрикан ” – материал, изработен от полимери и естествени и синтетични нишки. Върху голата плът на Бела Хадид спреят се трансформира в сексапилна бяла асиметрична рокля, „ ушита ” безусловно пред феновете. 

Изображения: Getty Images; Инфо: Габриела Големанска, Българска телеграфна агенция

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР