В началото на юли ще се въведе новост в теоретичния

...
В началото на юли ще се въведе новост в теоретичния
Коментари Харесай

От юли се въвеждат промени в теоретичните изпити за кандидат-шофьорите

В началото на юли ще се вкара оригиналност в теоретичния изпит за кандидат-шофьорите – това са интерактивни видеоклипове , които ще демонстрират действителни обстановки на пътя . С тях ще се прави оценка умеенето на бъдещите водачи да плануват заплахите на пътя , както и бързата им преценка в съответни обстановки. Това разкри транспортният министър Георги Гвоздейков , който откри церемонията за връчване на първите Годишни награди „ Инициативи за поддръжка на сигурността на придвижването по пътищата “, която е проведена от ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Той уточни още:

„ Крайно време е политиците да седнем на една маса и да свършим нашата работа, а обществото да осъзнае своя ангажимент към тематиката, тъй като няма по-важна полезност от човешкия живот. “

Работи се и по промени в практическата част , разяснява още транспортният министър. Целта им е да лимитират в още по-голяма степен субективния фактор .

„ В момента се приготвя въвеждането на нова система, която електронно и на инцидентен принцип ще дефинира маршрута на всеки на практика изпит директно преди неговото начало “ , акцентира още той.

По отношение на техническото положение на транспортните средства министърът обърна внимание на прелюдия преди няколко месеца електронен продан на данни с Министерство на вътрешните работи , който разрешава при определяне на рискова техническа нередовност по време на техническия обзор, да се изпраща информация по електронен път до Министерство на вътрешните работи. Готови са и промени в нормативната уредба, които плануват да отпадне ръчното въвеждане на информация в пунктовете за механически прегледи. Данните от измервателните уреди в пунктовете ще се изпращат непосредствено посредством осведомителна система, което още веднъж ще отстрани опцията за човешка интервенция.

Министър Гвоздейков връчи 2 награди в състезанието . Тази в категория „ Проект за възстановяване на пътната сигурност “ получи Агенция „ Пътна инфраструктура “ и е за осъществените ограничения за обезопасяване на Кресненското дефиле. Наградата за принос към Национална общинска акция „ Безопасни улици “ беше връчена на община Лясковец.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР