В началото на юли 2017 г. предприемачът Илън Мъск направи

...
В началото на юли 2017 г. предприемачът Илън Мъск направи
Коментари Харесай

Мъск спечели облог за $25 млн. - направи най-голямата батерия в света за 100 дни

В началото на юли 2017 година предприемачът Илън Мъск направи значителен залог. Изпълнителният шеф на Тесла даде заричане, че ще построи най-голямата система от акумулатори в света в Австралия за 100 дни . И в случай че не успее, тя ще е безвъзмездна за Канбера, оповестява Money.bg.


" Тесла " прави най-голямата в света батерия за 100 дни

За да помогне на щата Южна Австралия да облекчи енергийните потребности

Но той съумя. Тесла към този момент съумя да инсталира Powerpack системата с потенциал 100 мегавата . Сега остава да бъдат извършени тестванията.

Историята стартира през март 2017 година, когато Австралия пострада от най-тежката енергийна рецесия в историята си. Публично Линдън Райв от Тесла даде заричане, че компанията може да конфигурира плантация за акумулатори с размер сред 100 и 300 мегавата за едвам 100 дни , а по-късно самият Мъск удостовери обещанието, а малко по-късно се стигна и до договорка с държавното управление. Работата стартира на 29 септември.

Официалната стойност не бе оповестена, само че по калкулации тя е сред 25 и 50 милиона $ . Тесла работи дружно с френската компания за възобновима сила Neoen и локалната инженерна компания Consolidated Power Projects. Батериите ще бъдат зареждани от вятърна плантация покрай Джеймстаун. Съоръжението ще може да зарежда над 30 000 семейства.

В " Туитър " Мъск поздрави екипа на Тесла и управляващите в Южна Австралия, които " работиха крепко ".

" Докато другите единствено приказват, ние изпълнихме нашия енергиен проект, с помощта на който направихме Южна Австралия по-независима ", сподели министър председателят Джей Уедърил, акцентирайки, че батерията ще служи като авариен източник на сила, като също така ще докара до намаление на цената на електрическата енергия за семействата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР