В началото на януари държавният дълг на САЩ надхвърли 34

...
В началото на януари държавният дълг на САЩ надхвърли 34
Коментари Харесай

Bloomberg: Държавният дълг на САЩ надхвърли 34 трилиона долара и продължава да расте

В началото на януари държавният дълг на Съединени американски щати надвиши 34 трилиона $ и продължи да пораства. Темпът на повишаване на държавния дълг е толкоз висок, че скоро Съединените щати ще би трябвало да харчат повече годишно за заплащане на лихви по дълга, в сравнение с страната харчи за национална защита, оповестява.

The country’s $34 trillion in debt is resulting in annual interest payments so expensive that they will soon be larger than what the country spends on national defense
— Bloomberg (@business)

В същото време, както отбелязва Bloomberg, Вашингтон продължава да изтласква този проблем на назад във времето. Въпреки безбройните недоволства, предизвестия и обещания да се направи нещо, затвореният в невъзможност Конгрес среща компликации да реализира съглашение и да понижи федералните разноски.

Междувременно прогнозите са разочароващи. Според Бюджетната работа на Конгреса годишната рента по дълга ще доближи 1,4 трилиона $ до фискалната 2033 година и 5,4 трилиона $ до фискалната 2053 година.

" Сега сме в серпантина – това е мудна серпантина, само че въпреки всичко е серпантина – на възходящ дълг и възходящи заплащания по дълга “, предизвести ръководителят на бюджетната работа на Конгреса Филип Суагел.

Бившият министър на финансите Робърт Рубин съобщи неотдавна пред Bloomberg TV, че стопанската система е " в извънредно състояние “, а създателят на Черния лебед Насим Никълъс Талеб предизвести, че " спиралата на дълга е като серпантина на гибелта “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР