В началото на XXI век на „“ се надигна могъщ

...
В началото на XXI век на „“ се надигна могъщ
Коментари Харесай

Меси за Роналдиньо: Той винаги е бил специален футболист

В началото на XXI век на „ “ се надигна всесилен тим на. В него блестеше най-силно бразилският талант Роналдиньо, по който въздишаха милиони почитатели по света. Мечтата навсеки ортодонт, както на смешка го назоваха някои медии, правеше каквото желае с топката в крайници. А един младеж от фамозната школа Ла Масия го гледаше в очите и попиваше, с цел да стане още по-добър. Младокът се споделяше. Двамата се трансфораха в огромни другари, които и до ден-днешен не стопират да поддържат връзка. Един от известните им ритуали е да си разменят своифутболни фланелки. Предаването „ Код Спорт “ по ТВ+ показа нещо нетрадиционно и любопитно. Как една от фланелките на аржентинския талант доближава от Барселона до Маями, където в този момент живеебразилският феномен. Казано в резюме – „ Имате поща! “. Меси за Роналдиньо!

Меси: Винаги съм изпитвал благосклонност към Роналдиньо и постоянно съм го показвал. Въпреки че той към този момент има моята фланелка, взех решение да му изпратя една нова, с цел да го развеселявам с този подарък.

Роналдиньо: Кога стартира нашето другарство с Лео? Мисля, че беше на една подготовка, когато той пристигна да тренира с първия тим. Оттогава стартира всичко.

Меси: По това време съблекалнята на множеството футболисти на подготвителната база беше от другата страна. От тази излизаха единствено Роналдиньо, Деко и Мота, доколкото си припомням. Докато един ден миказаха да отида да се предрешвам в техния бранш и да излизаме дружно оттова. Дърпах се изначало, споделих им, че се усещам добре, където съм, само че те настояха.

Роналдиньо: Той е доста спокойна персона. Не знам по какъв начин да го обясня по различен метод. Просто не изпъкваше по никакъв метод в съблекалнята. Но по този метод имахме опцията да стартираме едно същинско и доста нормално другарство с него. Той е огромен човек.

Меси: Всички ме одобриха доста задушевно в съблекалнята, само че той особено ме посрещна по доста специфичен метод. Бях доста млад по това време, тъй че въобще не е елементарно да влезеш в съблекалнята на първия тим на Барса. Но аз започнах да се усещам спокоен през цялото време, тъй като всички, освен Рони, ме одобриха доста добре в съблекалнята.

Роналдиньо: Спомням си първия му гол. Случи се против след мой пас. Така стартира неговата забележителна професионална кариера и по тази причина постоянно ще си припомням на драго сърце за този епизод. Радвам се, че аз бях участник в първия му гол и по този начин стартира всичко за него.

Меси: Беше необикновено, това беше първият ми гол. Радостта ми естествено беше доста огромна. Разбира се, в този миг не съм си представял какво ще последва нататък. Тогава се появи той и ми подадетопката, а аз я пратих във вратата.

Роналдиньо: Аз го търсех преднамерено. Исках да го изведа на позиция, с цел да означи и нещата да потръгнат за него. Така че се огледах за него, потърсих го с взор и с помощта на Господ, комбинацията се получи.

Роналдиньо: Дали съм сюрпризиран от развиването му? Не, не бих споделил, тъй като той постоянно показваше страхотни умения и качества. Прекрасно е да го виждам по какъв начин от година на година се усъвършенства всеповече. Как добива опит и зряла възраст на терена. Това е хубавото във футбола.

Меси: Той постоянно е бил специфичен футболист. Заради качествата, които притежаваше и упоритостта, която го тласкаше напред. Той беше подобен както на терена, по този начин и отвън него. Научих доста от Роналдиньо, тъй като е доста натурален като човек, постоянно доста радостен и елементарен. Винаги съм се чувствал добре край него.

Роналдиньо: Това е най-хубавото, съгласно мен. Че Меси постоянно си спомня за мен с положително възприятие. Лео е моят по-малък брат. Разговарях с него, дадох фланелка и на Пуйол. Имах доста контакти с някогашните ми съотборници. Един от незабравимите моменти за мен. Пуйол е един от най-хубавите ми другари. Емоционални моменти, които ще останят в спомените ми. Беше доста специфичен момент, доста хубав епизод. Затова Барса ще остане в моето сърце вечно.

Меси: Спомням си, когато се готвехме за Мондиала и бяхме с тима на Аржентина на лагер. Тогава той играеше в и се видяхме с него. Но истината е, че от този момент нямаме доста контакти.

Роналдиньо: Нямаме доста контакти с него, тъй като всеки пътува, намираме се на разнообразни места по света. Но връзките сред нас постоянно са положителни.

Меси: Не се виждаме и чуваме всеки ден, както, когато бяхме дружно в Барса и коментирахме протичащото се към нас. Знам какво е направил той с фланелката на Барса с номер 10, която след това носих аз, по тази причина взех решение да му я изпратя като подарък.

Роналдиньо: Благодаря му доста за подаръка и му адресирам горещи целувки. Поздравявам цялото му семейство, което постоянно е било с доста положително отношение към мен. Целувки на цялото му семейство,пожелавам им всичко най-хубаво!

Меси: Това е най-малкото, което мога да направя за него. За всичко, което е сторил за мен, по тази причина по какъв начин се е отнасял към мен. Независимо, че не сме се виждали от дълго време, изпитвам доста положителни усеща към Рони.Хубаво е по някакъв метод да му удостоверявам още веднъж моето другарство и избрах този метод - да му подаря моята фланелка с номер 10.

Роналдиньо: На моя другар, с най-хубави усеща. Гореща прегръдка от мен, Лео! Благодаря!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР