В началото на XIX век, когато хартията и изпращането на

...
В началото на XIX век, когато хартията и изпращането на
Коментари Харесай

Кръстосаното писане: различният начин да пестим хартия

В началото на XIX век, когато хартията и изпращането на писма били извънредно скъпи привилегии за хората от европейските общества, зародил по този начин нареченият пресечен метод на писане.

Какво представлявал той?Когато пишете писмо на хартия по нормалния метод и страницата ви свърши, просто завъртете листа встрани и продължете да пишете, кръстосвайки буквите. Тези знаци могат да наподобяват нечетливи на пръв взор, само че последователно човешкото око привиква. Така можем да имаме един превъзходен метод за предаване на повече информация, без да хабим тонове хартия.
Въпреки това, би трябвало да се има поради, че кръстосаното писане в действителност изисква сериозна процедура и не е за всеки.


Много хора в предишното устремено отхвърлят изгодата от него. Писателят Луис Карол написа следното по тематиката: „ Когато водите своите бележки и стигнете до края на листа, а имате към момента какво да кажете, апелирам ви не започвайте да кръстосвате буквите! Вземете чист лист хартия или такава, която е за отпадък! Каквото и да вършиме, не кръстосвайте буквите! Помнете поговорката, че кръстосаното писане ни води до кръстосано четене! “

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР