В началото на втората свободна тренировка преди Гран При на

...
В началото на втората свободна тренировка преди Гран При на
Коментари Харесай

Латифи обясни защо се изгуби на „Сузука“ в петък

В началото на втората свободна подготовка преди Гран При на Япония водачът на Уилямс Никола Латифи позволи доста комична неточност до момента в който бе на пистата. Канадецът зави прекомерно рано за последния шикан на „ Сузука “ и се озова на напълно неверна част от трасето.

Той бързо осъзна какво е направил и съумя да спре преди да се удари в мантинелата, която бе пред него. Разбира се тази неточност на Латифи породи доста насмешки, а някои го съпоставиха с това, което Кими Райконен направи в Гран При на Бразилия през 2012 година. Тогава Ледения се опита да се върне на пистата, заобикаляйки едната защитна мантинела, само че тогавашният водач на Лотус трябваше да прави противоположен завой, тъй като пътят, през който искаше да мине, беше затворен.

При Латифи обстановката бе много забавна, защото радиото, което бе излъчено след случая му се отнасяше за проблем в колата. По думите на самия водач обаче, това радио е било много занимателен и не е било обвързвано с грешката му.

„ Радиото беше много забавено на малкия екран и това, което споделих нямаше общо със протичащото се. Грешката беше напълно моя, само че аз получавах указания от инженера ми. Трябваше да създадем още една обиколка, само че в полседния миг ми споделиха да се прибера в бокса и аз променях някои неща по кормилото и гледах надолу.

„ Когато погледнах нагоре видях завоя и завих, само че не на вярното място. Все още нямах същински обиколки и учех пистата. Просто завих, само че се оказа, че съм объркал завоя, което не осъзнах незабавно. Беше изострен завой и колата единствено недозавиваше. Обядих се по радиото тъй като недоумявах какво става.

„ После осъзнах, че съм взел неверния завой, този беше много по-остър и муден, по тази причина недозавих. Беше си моя неточност, много занимателна неточност. Радиото обаче беше леко объркващо “, сподели Латифи.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР