В началото на валутната търговия във вторник японската йена поскъпва

...
В началото на валутната търговия във вторник японската йена поскъпва
Коментари Харесай

Валутният пазар отново търси тихи пристанища

В началото на валутната търговия във вторник японската йена нараства по отношение на 10-те съществени международни валути. Инвеститорите покачиха търсенето на безвредни активи " тихи пристанища ", за каквито се считат японската валута, златото, швейцарският франк.

Очаква се по-късно през днешния ден президентът Тръмп да разгласи решението си по повод съглашението за иранската нуклеарна стратегия. Очертаващото се излизане на Съединени американски щати от тази договорка и възобновяване на американските наказания против Техеран ще се отразят отрицателно на всички пазари.

Днес сутринта доларът е постоянен по отношение на еврото като валутната двойка се търгува на равнище $1,1927 спрямо курса $1,1922 при закриване на сесията в понеделник.

Стойността на американската валута спада по отношение на японската до 108,94 йени за един $ от равнището 109,09 йени ден преди този момент.

В същото време за едно евро на пазара дават по 129,92 йени спрямо 130,07 йени при закриване на търговията в понеделник. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР