В началото на валутната търговия в сряда курсът на еврото

...
В началото на валутната търговия в сряда курсът на еврото
Коментари Харесай

Еврото се вдига в очакване решенията на ЕЦБ

В началото на валутната търговия в сряда курсът на еврото по отношение на $ се повишава на фона на неопределеността за вероятните решения на Европейската централна банка във връзка с паричната политика в еврозоната. В същото време " зелените пари " решително възстановяват позиции по отношение на японската йена.

Общата валута през днешния ден сутринта нараства във връзка с американската до 1,1053 $ за едно евро от равнището при закриването на вчерашната търговия - 1,1043 $ за евро.

Курсът на $ към йената обаче се повишава до 107,82 йени за $ от 107,53 йени в края на сесията във вторник.

ЕЦБ ще следващото си съвещание в четвъртък и вложителите чакат от регулатора както намаляване на лихвените ставки, по този начин и други ограничения за стимулиране на стопанската система в еврозоната.

Над 80% от икономистите, интервюирани от Bloomberg, чакат ЕЦБ да разгласи стартирането на стратегия за количествени облекчения (QE). Освен това специалистите предвиждат, че регулаторът ще понижи ставката по депозитите с 10 базисни пункта - до минус 0,5% и ще предприеме второ понижаване през декември.

Заседанието на ЕЦБ в четвъртък ще покаже има ли съображение настоящето повишаване на рисковите настройки да продължава или те са свързани с лъжливата убеденост, че смекчаването на паричната политика от централните банки е способно да подтиква международните цени на активите, счита специалистът на Saxo Bank Джон Харди.

През идната седмица ще се организира съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати. Пазарите са уверени, че то ще понижи федералната лихвена ставка по кредитирането с 0,25 процентни пункта, до 1,75-2%.

В същото време опасенията във връзка комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай отидоха на втори проект откакто финансовият министър Стивън Мнучин съобщи,че двете страни ще се срещнат през октомври и Ващингтон е подготвен да подписа комерсиална договорка, в случай че тя е преференциална за Съединени американски щати.

От своя страна Китай се стреми да показва предпочитание да направи стопанската система си по открита, обявявайки анулацията на някои ограничаване пред задграничните вложители на пазарите на акции облигации. Пекин заяви също по този начин, че от 17 септември анулира спомагателните мита върху вноса на 16 американски артикули. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР