В началото на учебната година Fibank (Първа инвестиционна банка) и

...
В началото на учебната година Fibank (Първа инвестиционна банка) и
Коментари Харесай

Fibank и Mastercard представят дигитална платформа за развитие на ранна финансова грамотност за децата

В началото на образователната година Fibank (Първа капиталова банка) и Mastercard показват своя нов взаимен план – цифрова платформа за игра сред родители и деца Ninjiro, която развива финансовата просветеност и предизвиква обществената отговорност.

Ninjiro е приложение във Viber среда, което обезпечава занимателна онлайн връзка сред родители и деца, задаване на задания и цели, доклад на достиженията на детето и възнаграждаване с платежни точки за селекция от ваучери. Малчуганите Подрастващите над 7 години към този момент има по какъв начин елементарно и бързо да получават цифрово " възнаграждение ” за осъществяването на сложени от родителя и да избират сами в какво да влагат изкараните средства през приложението.
 width=
С Ninjiro осъществяването на задания е забавно и занимателно. Проучванията демонстрират, че в България Viber е най-използваната среда за връзка родител-дете и точно заради тази причина приложението е построено там. Ninjiro улеснява и основава потребни привички в фамилията.

Платформата е неповторима и с детайла на обществена отговорност – за първи път насъбраните точки от детето освен могат да послужат за действително закупуване на ваучер от Ozone и eMAG , само че и да бъдат вложени в разнообразни дела - засаждане на дърво и поддръжка на пчелен кошер посредством платформата Istinski med . По този метод Ninjiro дава отговор на условията на новата епоха на обществен активизъм, предстоящ от младите консуматори. Родените след взрива на дигитализацията (т.нар. digital natives), изискват от фирмите действителни задължения и дейности – 77% от тях имат вяра, че международните марки имат по-голям капацитет да осъществят положителна смяна от държавните управления, а 84% считат, че единствено виновните компании би трябвало да осъществят облага. Социалният активизъм е " идващото огромно нещо " - към този момент прекосяваме от " ерата на корпоративната отговорност " и даренията към " ерата на устойчивостта ", в която цифровите нововъведения са длъжни да решат и улеснят индивида в действителна негова обстановка.

Името Ninjiro е определено особено, с цел да дава отговор на задачата си - в превод от японски значи " разпореждам на различен човек да извърши задача ".

" Ролята на мулти инфраструктурна компания като Mastercard е да гледа напред в бъдещето и да създава нововъведения, които в един миг ще станат незаменима част от всекидневието на хората. Ние влагаме в разработки и внедряване на по-бързо, по-лесно и по-удобно самообслужване в разнообразни обстановки, допустимо с помощта на картовите заплащания, цифровата еднаквост, киберсигурността. В огромните супермаркети в София към този момент има каси на самообслужване, където децата оказват помощ на родителите си да свикнат да се самотаксуват, просто тъй като за тях това е интуитивно и предстоящо. С Ninjiro родителите пък имат опция да оказват помощ на децата си да си слагат цели, да съблюдават обещанията си и да изкарват платежни точки по занимателен метод, които освен да влагат в предмети, само че и да създадат нещо положително ", показа Ваня Манова, Регионален управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

" Грижата за създаване на финансова просвета в ранна възраст е непрекъснат приоритет за Fibank. През годините предложихме дебитни карти за деца и младежи, получили извънредно позитивни мнения от тях и родителите им. Надградихме техните благоприятни условия, като запазихме високата им сигурност и атрактивни условия ", уточни господин Никола Бакалов, Главен изпълнителен шеф и Председател на Управителния съвет на Първа капиталова банка.
Партньори на плана са Rakuten Viber, RoboLabs, DigitalKidZ и Асоциация Родители.

Клиентите на Fibank могат да се възползват и от новата промоция BackToSchool : към всяка издадена детска или тийн дебитна карта Mastercard, получават като подарък аксесоар за заплащане и опция за присъединяване за следните награди - всяка седмица 10 безжични слушалки, а в края на акцията петима ще сграбчен смарт часовник с paywatch функционалност. Промоцията продължава до 9 октомври 2022 година

Снимки: Дориян Тодоров
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР