„В началото на този парламент се опитаха новите партии да

...
„В началото на този парламент се опитаха новите партии да
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Хората нямат нужда от надпреварване на партиите пред деловодството на парламента, а от работа

„ В началото на този парламент се пробваха новите партии да показват своите оферти и хрумвания като нещо ново, което са измислили. Още в 44-то Народното събрание сме предложили поредно законопроекти, касаещи обществените и здравните ограничения. Българска социалистическа партия участваше също в митингите.

Позволиха си да причислят Българска социалистическа партия към партиите на статуквото, само че Българска социалистическа партия е систематична партия – най-малкото, че през последните 7-8 години сме съпротива “. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ по Nova News. Той акцентира, че с левицата не са водени договаряния за поддръжка. Българска социалистическа партия от своя страна има пет условия за поддръжка.

Свиленски съобщи още, че е нужна актуализация на бюджета и в случай че се отиде на предварителни избори без актуализация, ще последва прекъсване на средства в голям брой браншове, които се подкрепят вследствие от коронавирус рецесията. „ Актуализация може да внесе единствено Министерски съвет, служебно държавно управление не може да я направи “, подчертава той.

„ Хората нямат потребност от съревнование на политическите партии пред деловодството на Народното събрание - има потребност от работа “, безапелационен бе Свиленски във връзка неналичието на поддръжка на мораториума, импортиран от Българска социалистическа партия, който да предотврати решения на Министерски съвет за раздаването на концесии, назначения в последния миг в бордове на държавни сдружения, даването на заеми и други контракти.

Свиленски обърна внимание, че държавното управление в оставка си разрешава да приема такива решения за концесии, за продажба на парцели, да прави назначения на шефове в енергетиката, опазването на здравето, горските стопанства, театрите, библиотеките и читалищата. Промените са както във висшия ешелон на държавните институции, по този начин и в междинния. За това към този момент публично алармира водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Искахме това да бъде спряно, с цел да може новото държавно управление да си поеме уговорките “, акцентира Георги Свиленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР