В началото на търговията в петък курсът на долара е

...
В началото на търговията в петък курсът на долара е
Коментари Харесай

Златото опитва да се вдигне след вчерашния ценови спад

В началото на търговията в петък курсът на $ е едва преносим във връзка с множеството международни валути. В същото време японската йена прави опит да се вдигне на фона на отслабения интерес на вложителите към рискови активи след спорните сигнали за хода на договарянията сред Съединени американски щати и Китай. Златото пробва да се възвърне след вчерашния ценови спад с 1,6 на 100.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя по отношение на американската по $1,1052 за евро при курс $1,1050 за евро в края на търговията в четвъртък.

В петък на пазара за евро дават по 120,76 йени спрямо 120,75 йени през вчерашния ден при закриване на валутната сесия.

Доларът се търгува във връзка с японката валута на равнище 109,27 йени по отношение на 109,28 йени ден по-рано.

Американската валута в четвъртък внезапно нарастна, достигайки оптимално за 5 месеца равнище във връзка с японската йена. Подемът се дължеше на сигналите за забележителен напредък в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай. Представител на китайското комерсиално министерство заяви, че Вашингтон и Пекин са договорили постепенна отвяна на въведените по-рано взаимни по-високи мита в границите на първия стадий от съглашението за урегулиране на комерсиалния спор. От комерсиалното министерство на Съединени американски щати потвърдиха пред Bloomberg, че съглашението за постепенна анулация на митата ще влезе в първия стадий на решение на комерсиалните разногласия сред двете страни.

В същото време съветникът по комерсиалните въпроси в Белия дом Питър Наваро съобщи, че към този момент сред Вашингтон и Пекин не е било реализирано каквото и да били съглашение за намаление или анулация на митата в двустранната търговия.

На този декор цената на златото пораства в петък, отигравайки внезапното рухване на цената в четвъртък с 1,6% поради оптимизма към напредъка в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Декемврийските фючърси за златото през днешния ден сутринта на нюйоркската борса Comex нарастват с 3,45 $, или с 0,24%, до 1469,85 $ за тройунция. Цената на декемврийските фючърси на среброто се намаляват с 0,19%, до 16,977 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР