В началото на следващия месец ще се проведе среща между

...
В началото на следващия месец ще се проведе среща между
Коментари Харесай

Среща на лидерите на Армения и Азербайджан

В началото на идващия месец ще се организира среща сред водачите на Армения и Азербайджан, съобщи Франс прес, базирайки се на американските управляващи.

Азербайджан не е удостоверила досега.

Въпреки че по-рано тази седмица Азербайджан си върна при яростна военна интервенция изцяло контрола върху Нагорни Карабах – област, която е част от интернационално приетата му територия, само че е обитаема най-вече с арменци, срещата е планувана.

На 5 октомври в южния испански град Гранада министър председателят на Армения Никол Пашинян и президентът на Азербайджан Илхам Алиев ще проведат среща, разгласи арменският Съвет за сигурност. В диалозите ще вземат участие още ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц, се прецизира още в официалното съобщение.

Във вторник, 26 септември, в Брюксел ще има подготвителна среща с присъединяване на секретаря на арменския Съвет за сигурност Армен Григорян, Хикмет Хаджиев, асистент на азербайджанския президент, и съветници на ръководителя на Европейския съвет, френския президент и немския канцлер, написа още в известието, представено от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР