В началото на следващата седмица в съда в Торино започва

...
В началото на следващата седмица в съда в Торино започва
Коментари Харесай

Собствениците на Ферари и Ювентус в съдебна битка

В началото на идната седмица в съда в Торино стартира борба, която може да има съществени последствия за огромна част от спорта в Италия, в това число и за иконите Ферари и Ювентус. Разбира се, става въпрос за борбата сред Маргерита Аниели против децата й Джон, Лапо и Джинерва Елкан, а в основата на разногласието е наследството на вдовицата на Джани Аниели “Адвоката ” - Марела Карачоло, заяви La Gazzetta dello Sport. 

В основата на разногласието са активите на империята Елкан-Аниели, като в този момент Джон Елкан е съществено зает в ръководството на най-важната част от компанията - холдингът Exor, който управлява автомобилния производител Stellantis (тук са Пежо, ФИА, Опел и т.н), издателската група Gedi, Iveco и други компании, както и Ферари и Ювентус. Оценката на тези активи надвишава 28 милиарда евро.

Маргерита Аниели претендира, че е била изключена от линията на заместничество на родителите й Джани Аниели и брачната половинка му Марела поради Джон, Лапо и Джиневра, които са посочени като единствените наследници на Адвоката. Маргерита се бори за 50% от наследството, както е по италианския закон и в случай че успее това ще докара до съществени разбърквания в собствеността на активите в цялата империя. 
 Почина именит дизайнер и механически шеф на Ферари Почина именит дизайнер и механически шеф на Ферари
От своя страна, Джон, Лапо и Джиневра настояват, че преди съвсем 20 години е било подписано съглашение, съгласно което Маргерита се отхвърля да е част от линията на заместничество и против това е получила 1,2 милиарда евро.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР