В началото на следващата седмица се очакват резултатите от проверката

...
В началото на следващата седмица се очакват резултатите от проверката
Коментари Харесай

При 900 души в АПИ, отговарящи за тол системата, поддръжката е дадена на частна фирма за 5 години

В началото на идната седмица се чакат резултатите от инспекцията на тол системата, като сега се преглеждат всички налични документи, с цел да се установим какъв брой пари са платени за построяването ѝ, и по кое време тя ще се изплати, оповестяват от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова разяснява, че концепцията на тол системата е да генерира повече средства, които да се влагат в разширението и поддръжката на пътната мрежа.

" Около 900 индивида работят в Агенция " Пътна инфраструктура " по тол системата, купена е и техника. В същото време по контракт за пет години е наета външна компания за поддръжка, която получава не малко средства всеки месец ", уточни Комитова и добави:

" Проведох среща с компания „ Капш ", която построи и поддържа системата. Искаме да проверим тъкмо какъв брой пари сме вложили и какъв брой средства са генерирани от работата ѝ за една година, тъй като би трябвало да е ясно за какъв брой време ще се изплати. Отговорът на компанията бе, че това зависи от таксите, които се събират от тежкотоварния трафик и от дължината на мрежата, върху която е разпростряна ".

В момента тол системата обгръща 3100 км републикански пътища и автомагистрали, а съгласно компанията, тя би трябвало да се разположи върху 18 000 км, с цел да бъде ефикасна. " Ние скоро не предвиждаме обсег от 18 000 км, което значи, че скоро няма да изплатим тол системата. Затова би трябвало забележим документите - какъв брой пари са вложени, какъв брой са постъпленията, с цел да разберем по кое време ще се изплати ", разяснява арх. Комитова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР