В началото на следващата година ще започнат планираният ремонт и

...
В началото на следващата година ще започнат планираният ремонт и
Коментари Харесай

Музеят на бойната слава в Ямбол ще бъде обновен

" В началото на идната година ще стартират плануваният ремонт и обновлението на Музея на бойната популярност в Ямбол ", заяви неговият шеф о.р.полковник Георги Вардаров.

Изготвени са проектът и техническата спецификация за идните ремонтни работи в музейния комплекс, които са финансирани по оперативната стратегия " Региони в напредък 2014-2020 " и са на стойност към 1 640 000 лв..

Планът планува осъществяването на главен ремонт на основния корпус на музея и на контролно-пропускателния пункт; на пространствата, в които са ситуирани макет на основания край града немски боен цепелин през Първата международна война, както и възстановки на полесражение през войната с присъединяване на ямболски военни подразделения.

Ще бъде построено караулно помещение и ще бъде реновиран в истинския му тип порталът-паметник на поделението, в което повече от 40 години е бил ситуиран 29-и Ямболски пехотен полк.

В залите на музея се съхраняват разнообразни типове огнестрелно и хладно оръжие, военни униформи и съоръжение , фотоси, карти и документи от живота на военнослужещите в ямболските поделения.

В парка към бившето военно отделение са ситуирани реставрирани немски и съветски танкове и щурмови оръдия, зенитни картечници, бронирани бойни машини, самолети, вертолет, ракетни установки, санитарни коли, преносими ремонтни работилници, походни кухни и друга военна техника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР