В началото на сезон 2022 във Формула 1 отборът на

...
В началото на сезон 2022 във Формула 1 отборът на
Коментари Харесай

Във Ферари не се притесняват от развитието на Мерцедес

В началото на сезон 2022 във Формула 1 тимът на Ферари изрично разполагаше с най-бързата кола на стартовата решетка. Отборни неточности и слаба надеждност обаче костваха на Скудерията няколко победи, които вместо това бяха завоювани от отбора на Ред Бул. 

В следствие развиването на колата на „ Биковете “ даде ясно преимущество на Макс Верстапен и Серхио Перес, чиито най-близки преследвачи в последните два старта не бяха Ферари, а по-скоро Мерцедес. „ Сребърните стрели “ не започнаха по най-хубавия метод акцията, само че с доста работа съумяха да се приближат до челото, като в последните два кръга те имаха действителен късмет за първа успеха през годината.
 Хамилтън е бил шокиран от формата на Мерцедес при започване на сезона Хамилтън е бил шокиран от формата на Мерцедес при започване на сезона
Дори и този напредък на Мерцедес обаче не тормози шефа на Ферари Матиа Биното, който чака и през 2023 година Скудерията да има преимущество по отношение на „ Сребърните стрели “. По думите на италианеца „ Черните кончета “ изостават в последните няколко старта тъй като рано, рано са се фокусирали върху развиването на своя болид за идващия сезон. 
 Мексико се оказа най-слабото съревнование за Ферари Мексико се оказа най-слабото съревнование за Ферари
„ Мерцедес се завърна, тъй като те развиваха по-дълго своята кола. Ние доста рано прекъснахме нашето развиване, с цел да се фокусираме върху колата ни за 2023 година. Така че аз не се тормозя от напредъка на Мерцедес, тъй като ние доста рано спряхме развиването на колата ни “, изясни Биното.
 Биното: Двигателят не бе единствената причина за слабото ни показване в Мексико Биното: Двигателят не бе единствената причина за слабото ни показване в Мексико
Преди финалните два старта за годината Ферари води с 40 точки на Мерцедес в борбата за второто място в конструкторския шампионат. Този спор ще се реши в надпреварите в Бразилия и Абу Даби на 13 и 20 ноември.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР