В началото на септември строителството в Пловдив остава динамично, твърдят

...
В началото на септември строителството в Пловдив остава динамично, твърдят
Коментари Харесай

Малки бутикови кооперации никнат като гъби в центъра на Пловдив

В началото на септември строителството в Пловдив остава динамично, настояват строители и брокери на парцели. От организациите за парцели споделят, че купувачите търсят най-вече двустайни жилища. Потвърждава го и статистиката - жилищата в Пловдивска област са 323 хиляди, от които 227 хиляди жилището. Двустайните и тристайните жилища преобладават с към 65%. Пазарът обаче демонстрира, че те не стигат.

Затова дребни бутикови кооперации никнат като гъби в центъра на града, изключително в региона на ВМИ и Стоматологичния факултет. Конкурират ги близо 10-тина нови по-мащабни жилищни плана и това са новите комплекси от затворен вид, оповестява marica.bg.

По експертни оценки цените на жилищата единствено за една година са нарастнали със 7-8 на 100. Цените на парцелите фактически се подвигнаха, само че с към 10 %, разяснява Георги Димитров, шеф на RE/MAX Advantage в Пловдив.

" Това се случи, тъй като на пазара няма качествени парцели, а търсенeто е огромно. Средната цена на жилищата в Пловдив е 700 евро за квадратен метър. В някои елементи на града тe доближават до 850 евро/кв. м - т.е. цената в огромна степен зависи от местоположението и от степента на комплектност ", твърди Димитров.

Зоната към мол Пловдив се застроява интензивно. Тук на ход е вторият план на " Хъс " и " Арх сити строй, които влагат в " Пловдив сити парк ". От " Галакси инвестмънт груп " строят комплекса " Роял гардън " в съседство. В началото на м. август т.г. беше първата копка на " Магнолия резидънс " на ул. " Рая " - също общ план на компаниите " Хъс " и " Арх сити строй ".

В сърцето на града, в терена на някогашната пивоварница " Каменица ", също се строи интензивно. Оживи се и зоната към многофункционалната зала " Колодрума ", където подвигат ж.к. " Колодрума ". Проектът бе замразен с години поради финансови проблеми на предходния вложител, само че през днешния ден се построяват още няколко жилищни секции, които ще завършат образа на комплекса.

Застроява се и прилежащият имот, който преди време беше благосъстоятелност на " Захарен комбинат Пловдив ". За мястото даже имаше създаден план, именуван " Виктория гардънс ". Днес теренът има нов притежател, който скоро ще показа своите капиталови планове. На мястото, ъгъла на бул. " Източен " и ул. " Менделеев ", строители към този момент слагат водачи в земята.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР