В началото на седмицата в три села от община Генерал

...
В началото на седмицата в три села от община Генерал
Коментари Харесай

Нови съоръжения за игра на деца бяха поставени в три села в община Генерал Тошево

В началото на седмицата в три села от община Генерал Тошево бяха доставени и инсталирани разнообразни детски уреди за игра, като част от политиката на общинското управление за основаване на положителни условия за игра и спорт на най-малките жители – от 3 до 12 години.

В село Горица бяха сложени една детска люлка вид „ Махало “ и една пързалка на новоизградената детска площадка. Преди да бъдат инсталирани оборудванията, на особено обособено място беше построен бетонов пиедестал, обкръжен с бордюри. След това беше положена ударопоглъщаща настилка за предотвратяване на малчуганите от приемане на контузии и пострадвания.

В селата Зограф и Малина бяха сложени надлежно една детска люлка още веднъж вид „ Махало “ и една пързалка. Тези уреди са допълнения към към този момент съществуващите обособени детски кътове за игра.

Освен това на една от площадките в централния парк на град Генерал Тошево беше сменено едно от оборудванията. Става въпрос за тунела за провиране за дребни деца до 3-годишна възраст.

Средствата за направа, доставка и монтаж на оборудванията са от финансовата стратегия на Община Генерал Тошево и са в размер на 4800 лв. с Данък добавена стойност (в сумата не влиза построяването на пиедестал и полагане на ударопоглъщаща настилка в село Горица).
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР