В началото на седмицата президентът Румен Радеввръчи третия пручвателен мандат

...
В началото на седмицата президентът Румен Радеввръчи третия пручвателен мандат
Коментари Харесай

Виктор Лилов пред Дарик: Радев не следва интересите на народа, единствената му цел е властта

В началото на седмицата президентът Румен Радеввръчи третия пручвателен мандат на Българска социалистическа партия за четвърти път. За полуда ли става въпрос или за търсене на същия резултат? Темата разяснява " Голямото жури " в " Кой приказва " по Дарик радио.

" Каквото и да кажа, всичко към този момент е казано. Аз ще се опитам да го обобщя и в случай че мога да прибавя нова стойност - всички сме наясно, че единственото съвпадане, което имат Българска социалистическа партия и президента е във връзка с външната политика - че са миролюбци. Те са за мира, за неутралитета на България във връзка с войната. Друго съвпадане няма ". Такова мнение изрази журналистътЕмилия Милчева.

Според нея Българска социалистическа партия най-вероятно ще се провали в съставянето на държавно управление и вървим към нови предварителни избори, затова към ново служебно държавно управление на президента.

" Резултатът от цялото това упражнение е, че в Конституцията не е написано при какви условия президентът избира третата политическа мощ, на която да връчи мандат. Предполага се, че би трябвало да прояви оптималната отговорност, с цел да помогне за съставянето на държавно управление ", уточни още Емилия Милчева.

" Не е ясно за какво мандатът е даден на Българска социалистическа партия ", съобщи от своя страна информационният специалист Любомир Аламанов. По думите му единствената допустима причина е поради електората. " Президентът с всичките му ходове от последната година загуби голям брой от своите последователи и от хората, които в действителност го избраха за втория му мандат ", разяснява Аламанов.

" На него не му останаха поддръжници. Като се направи разбор на целевите групи, единствените, които останаха, са част от разочарованите от Корнелия Нинова леви гласоподаватели. Когато елиминираш всички други благоприятни условия, единствената, която остава, е още веднъж Българска социалистическа партия ", на мнение е информационният специалист.

По думите му президентът пада жертва на личните си условия, които самичък е основал - да няма на кого да даде мандата.

" Тук няма изненада. Всички ние знаехме това от месеци обратно. Просто има авансово начертан път, който се следва, начертан преди година и повече ", разяснява информационният специалист Жюстин Томс.

Според нея това няма какда не докара до отчаяние. " Всички сме имали някаква мъничка загадка вяра за някакъв разсъдък, само че явно подобен няма и четири пъти позволяваме едно и също да се случи ", уточни тя.

Според издателя Виктор Лилов виновността за обстановката, в която се намираме, не е единствено на Румен Радев. " Той желае да ръководи и погледът му е вторачен във властта и нейния надзор. Това стана допустимо заради липса на консенсус у партиите. Те разрешиха това да се случи с нежеланието си да вършат предизборна коалиция, с отхвърли си да мислят дълготрайно, да формулират публични цели. Това направи допустимо държанието на Радев каквото го гледаме сега ", съобщи Лилов.

По думите му президентътняма общи цели с никоя друга политическа партия, неговата единствена цел е властта. " Виждаме посоката, в която желае да насочи България, виждаме неговата злопаметност във връзка с всеки,който не следва неговите визии ", уточни издателят.

Той бе безапелационен, че Румен Радев сега не следва ползите на българския народ.

Любомир Аламанов съобщи, че потребност от нов ляв план има. " Защото сега с изключение на ГЕРБаз не виждам друга лява партия. Дясната консервативна християнска фракция, която се назовава Българска социалистическа партия, по никакъв метод не може да бъде считана за лява партия. Може би " Продължаваме промяната " се пробва да се приближи към ГЕРБ, малко по-вляво, само че те са дилетанти, както самите ГЕРБ ги назовават ", разяснява информационният специалист.

Според Емилия Милчева, в случай че Румен Радев желае идващото служебно държавно управление да се хареса, да набере той някакви дивиденти, би могъл да опита с министър председател Атанас Пеканов.

" Голямото жури " разяснява и тематиката за възможна бъдеща коалиция сред " Спаси София ", " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" В последните години кьорфишеците (бел. ред. - неистина, блъф) ни натренираха да изградим възприятие за заострено внимание, когато има някаква сходна наклонност, което ми дава съображение да имам песимизъм към нещо сходно и да отдръпва огромна доза от благосклонностите си от планове, които съм поддържала във времето ", уточни Жюстин Томс.

" Когато учредяваш партия с име " Спаси София " изпращаш обръщение на обществото, което е много изключително. Ако наречеш по този начин партията си, не изпращаш доста безапелационно обръщение отвън София ", разяснява от своя страна Виктор Лилов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР