В началото на седмицата изтребители на НАТО са били принудени

...
В началото на седмицата изтребители на НАТО са били принудени
Коментари Харесай

Изтребители на НАТО са прехванали „необичайно голям брой“ руски самолети

В началото на седмицата изтребители на НАТО са били принудени да прехванат извънредно огромен брой съветски военни самолети наоколо до въздушното пространство на съдружниците, оповестява електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представено от организация " Фокус ".

Самолетите на Алианса са били вдигнати във въздуха „ 10 пъти в понеделник, 29 март 2021 година, с цел да прехванат съветските бомбардировачи и изтребители по време на необикновен пик на полети над Северния Атлантик, Северно море, Черно море и Балтийско море “, се споделя в изказване на организацията. За по-малко от шест часа водачите на НАТО са прехванали шест разнообразни групи съветски военни самолети, оповестиха от Алианса.

Норвежки и белгийски F-16, както и английски Typhoon, са прехванали двойка бомбардировачи Ту-95, прецизираха от организацията. Норвежките изтребители са прехванали и два бомбардировача Ту-160. Турски, румънски и български самолети са дали отговор на три групи съветски военни самолети над Черно море. А италиански изтребители са прехванали съветски патрулен аероплан над Балтийско море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР