В началото на правителственото заседание премиерът акад. Николай Денков поздрави

...
В началото на правителственото заседание премиерът акад. Николай Денков поздрави
Коментари Харесай

Денков: Бъдещето ни зависи от това дали ще следваме примера на будителите, или примера на Бай Ганьо и Андрешко

В началото на държавното съвещание министър председателят акад. Николай Денков поздрави българите във връзка Денят на националните будители и напомни творбата на Алеко Константинов „ Бай Ганьо прави избори ”.

" През 1895 година един различен будител - Алеко Константинов, написва, за жалост своята към момента настояща творба, " Бай Ганьо прави избори ". Бъдещето на България зависи от това кой избор ще създадем - дали ще следваме образеца на нашите будители, или образеца на Бай Ганьо и Андрешко. Много се надявам да създадем верния избор ", уточни Денков.

Той сподели още, че Денят на националните будители е " празник, който ни сплотява посредством имената на Св. Иван Рилски, Кирил и Методий, Патриарх Евтимий, нашите герои от Възраждането и Освобождението ".

По думите му това е ден, който сплотява всички българи и би трябвало да преклоним глава пред тези хора. Това, което сме ние българите, значително се дължи на техните каузи, съобщи министър-председателят.

" Трябва да благодарим и на един министър на просвещението, който преди 101 години е видял какъв брой е значима ролята на тези знаци, образци, които ние би трябвало да носим в душите си - министърът на просвещението Стоян Омарчевски, който е предложил на Народното събрание това да стане формален народен празник на България ", съобщи министър-председателят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР