В началото на пленарното заседание беше отхвърлено предложението на Възраждане“

...
В началото на пленарното заседание беше отхвърлено предложението на Възраждане“
Коментари Харесай

НС няма да проверява бил ли е притискан министър Йоловски от депутати

В началото на пленарното съвещание беше отхвърлено предлагането на „ Възраждане “ за включване в дневния ред на проекторешение за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с изказванията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е оказван напън от народни представители.

 

След това депутатите попълниха състава на шест непрекъснати парламентарни комисии.

 

За член на комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната беше определена Милена Димова от ПГ на ГЕРБ-СДС. Иван Червенков от ПГ на ГЕРБ-СДС бе определен за член на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите. С друго решение той бе освободен от комисията по труда, обществената и демографската политика, а на негово място влезе колежката му Милена Димова.

 

Ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред бе попълнено с Мюмюн Мюмюн от ПГ на Движение за права и свободи, който стана неин зам.-председател.

 

Петя Ставрева от ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) стана член на Комисията по превоз и известия. Тя попълни състава и на Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта.

 

Парламентът ще разиска на първо четене в петък законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 година и законопроекта за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) за следващата година, взеха решение депутатите. В началото на съвещанието на Народното събрание те одобриха програмата за работа на законодателната институция за тази седмица. 

 

В четвъртък от 11:00 часа е очакван парламентарен надзор, а в петък от 9:00 часа - блицконтрол, в който съгласно правилника на Народното събрание би трябвало да вземат участие министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. 

 

Днес депутатите ще обсъдят промени в непрекъснати комисии на Народното събрание. В дневния ред е и първото четене на промени в Закона за филмовата промишленост, в Закона за протекция на детето, в Закона за защитата и въоръжените сили и в Закона за висшето обучение.

 

Предвижда се Народното събрание да разиска на второ четене промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР