В началото на пленарния ден от ГЕРБ предложиха в дневния

...
В началото на пленарния ден от ГЕРБ предложиха в дневния
Коментари Харесай

НС няма да обсъжда днес предложенията за оказване на военна помощ за Украйна

В началото на пленарния ден от ГЕРБ предложиха в дневния ред за бъде включени и трите оферти на " Демократична България ", на ГЕРБ и на " Продължаваме промяната " за оказване на помощ за Украйна.

Против се оповестиха от " Продължаваме промяната ", тъй като не е подготвен отчетът на Външната комисия от през вчерашния ден. Така този въпрос не влезе в дневния ред на Народно събрание през днешния ден.

В декларация Христо Иванов съобщи, че Демократична България ще упорства България да окаже военна помощ на Украйна.

" Ние отхвърляме да бъдем част от политика, която смалява България, която прави България малодушна ", сподели Иванов. Заяви, че " Демократична България " ще поддържат единствено решение, което включва в себе си категорично посочването на военна помощ – военнотехническа, отбранителна, само че сигурно с тази конкретизация.

От " Възраждане " оповестиха, че биха го подкрепили единствено, в случай че от парламентарната група на Демократична България персонално занесат помощта и се включат като доброволци във войната в Украйна.

Иво Атанасов от Има Такъв Народ съобщи, че ще изискат оставката на Христо Иванов като ръководител на Временната комисия за промени в Конституцията, тъй като до този миг тя не се е събрала нито един път.

Христо Иванов изясни, че задачата е била в комисията да вземат участие и представители на опозицията, само че това не се случи.

Предложи още във вторник да се събере Коалиционният съвет и да реши този въпрос и още веднъж да разиска военната помощ за Украйна. Христо Иванов е подготвен да подаде оставка от комисията.

Вчера Комисията по външна политика утвърди нощес обезпечаването на " техническа помощ за защитни цели " на Украйна и отхвърли двете оферти на ГЕРБ-СДС и " Демократична България ", касаещи обезпечаването на военна помощ за Киев. Одобреното проекторешение беше импортирано от " Продължаваме промяната ". То планува Народното събрание да даде мандат на държавното управление за обезпечаването на " техническа помощ за защитни цели " на Украйна съгласно опциите на България.

Народното събрание ще разиска през днешния ден и окончателните промени в Закона за учебното и предучилищно обучение.

Това е последното съвещание на Народното събрание преди Великден. Следващото постоянно съвещание на Народното събрание ще е на 4 май.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР