В началото на петъчния ден на Гран При на Сингапур

...
В началото на петъчния ден на Гран При на Сингапур
Коментари Харесай

ФИА излезе с позиция относно обвиненията срещу Ред Бул и Астън Мартин

В началото на петъчния ден на Гран При на Сингапур се появиха информации в Gazzetta dello Sport и Auto Motor und Sport, че тимовете на Ред Бул и Астън Мартин са нарушили финансовите правила във Формула 1 през 2021 година. 

Според информацията на двете издания от Италия и Германия двата отбора са надвишили тавана на бюджетите с под 5%, което се смята за минимално нарушаване. По думите на шефа на Мерцедес Тото Волф обаче един от двата тима е надвишил сензитивно ограничаването от 145 милиона, а другия не тъкмо.
 Ред Бул и Астън Мартин надвишили тавана на бюджетите през 2021 година? Ред Бул и Астън Мартин надвишили тавана на бюджетите през 2021 година?
След целия този ден на спекулации и прекачване на топката от едното поле в другото от ФИА излязоха с публична позиция по отношение на протичащото се.

„ ФИА отблеязва забележителните и голословни спекулации и догатки по отношение на този въпрос и повтаря, че оценката продължава и надлежният развой ще бъде следван, без да се взимат под внимание виншните полемики “, се споделя в мнението на ФИА.
 Хорнър няма информация Ред Бул да са нарушавали финансовите правила през 2021 година Хорнър няма информация Ред Бул да са нарушавали финансовите правила през 2021 година
Самият отчет за разноските на всички тимове във Формула 1 през 2021 година се чака да бъде оповестен идната седмица. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР