В началото на октомври спира достъпът до старата платформа за

...
В началото на октомври спира достъпът до старата платформа за
Коментари Харесай

От следващия месец: Спират достъпа до старата онлайн платформа на НАП

В началото на октомври стопира достъпът до остарялата платформа за електронни услуги на Националната организация за приходите (НАП), припомнят от приходната организация. 

Повече от година остарелият и новият Е-портали работиха по едно и също време. През това време бяха трансферирани всички потребителски профили и правата на достъп.

При прекосяване към актуализирания Портал за е-услуги се резервират настоящите достъпи на потребителите, притежаващи ПИК, без да се постанова те да подават ново заявление или да посещават офис на Национална агенция за приходите.

През последната година Национална агенция за приходите създаде над 30 нови електронни услуги. Те са налични с дипломиран електронен автограф (КЕП) или с личен идентификационен код (ПИК).

Сред най-новите услуги са: опцията с ПИК да се вършат информации за контролни производства и за документите, връчени, получени или изпратени по отношение на проверки и инспекции, подаване на искане за прихващане или възобновяване на надвнесени суми, смяна на имейл и телефон за преписка и други.

В новия Е-портал потребителите с КЕП с вписан идентификатор имат опция за автоматизиран достъп до своите електронни услуги и тези на други жители или компании, които съставляват, без да се постанова да подават заявление или да посещават офис на Национална агенция за приходите.

Притежателите на електронен автограф могат също да дават на други лица с КЕП цялостен или непълен достъп, който след това може да бъде разширяван, като дадените права се отнасят за всички или за избрани електронни услуги.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР