В началото на ноември САЩ ще отменят въведените по отношение

...
В началото на ноември САЩ ще отменят въведените по отношение
Коментари Харесай

САЩ отменят ограниченията за пътуване за ваксинирани чужди граждани

В началото на ноември Съединени американски щати ще анулират въведените във връзка с непознати жители ограничавания за пътешестване, в случай че те могат да потвърдят, че са напълно имунизирани против ковид, съобщи ДПА, като цитира Белия дом.

В момента Съединени американски щати не разрешават визитите на непознати жители от 33 страни, в това число страни членки на Европейски Съюз, Англия, Индия, Китай, Бразилия, Южна Африка и Иран.

През март 2020 година някогашният американски президент Доналд Тръмп наложи възбрана за допускане на територията на Съединени американски щати на жители на няколко страни. Ограниченията не бяха анулирани от президента Джо Байдън, който се базира на разпространяването на по-заразния вид Делта.

По силата на наложените ограничавания единствено жители и непрекъснато пребиваващи в Съединени американски щати, както и членове на фамилиите им, могат да бъдат допускани на американска територия, в случай че са били в някоя от 33-те страни през последните 14 дни. Всички други се нуждаят от особено позволение.

Много европейци бяха недоволни от тези ограничавания, изключително откакто през юни изпълнителната власт на Европейски Съюз предложи страните членки да анулират рестриктивните мерки за допускане на американски жители на своя територия.

Еврокомисарят Тиери Бретон дефинира днешното изказване на Белия дом като " разумно решение, поради триумфа на нашата акция за имунизация в Европейски Съюз ".

Британският министър председател Борис Джонсън изрази удовлетворение от решението на американската администрация, което съгласно него ще помогне на бизнеса и комерсиалните връзки и ще разреши на другари и фамилии от двете страни да се срещнат още веднъж.

Кооординаторът на Белия дом за битката против КОВИД-19 добави, че идващите в Съединени американски щати ще би трябвало освен да покажат доказателство, че са напълно имунизирани, а и да показват отрицателен тест, изработен в границите на три дни преди полета. Те обаче няма да бъдат подложени на карантина след идването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР