В началото на месеца служебното правителство на Гълъб Донев смени

...
В началото на месеца служебното правителство на Гълъб Донев смени
Коментари Харесай

Разследване на BulNews: Вижте колко пари и имоти имат бившите областни управители на Враца и техните заместници

В началото на месеца служебното държавно управление на Гълъб Донев смени по-голямата част от регионалните шефове у нас. По този мотив, организация BulNews направи информация в обществения указател на КПКОНПИ за заявените парцели и парични средства от хората, заемали високия пост в последните години. В поредност от материали ще ви представим с какво разполагат регионалните шефове в Северозапада и техните прародители, както и заместниците им.
Новият регионален шеф на Враца Георги Митов до момента не е заемал обществена държавна служба. По този мотив името му не попада в регистрите и няма данни за неговите активи, движимо и недвижимо имущество.
Докато финансовото положение на новия регионален шеф не е известно, това на предшественика му е много положително, сочи информация в регистъра. Стефан Красимиров и брачната половинка му имат два жилището и къща с двор в Мездра. Те имат и вила, още две къщи и незастроен парцел в други обитаеми места. Ексгубернаторът е заявил още 17 аграрни земи, измежду които ниви, ливади и гори. Красимиров показал пред антикорупционната комисия данни, че има налични близо 25 000 лв., плюс още 2 000 на жена му. На влог фамилията има близо 227 000 лв.. Бившият регионален шеф има лек автомобил БМВ Х3. Има дружествен дял в две компании.
Преди Стефан Красимиров, на високия стол в регионалната администрация седеше Иван Сълов . Той е заявил пред КПКОНПИ, че има две къщи с двор във Враца, както и една в село Бързина, а също и апартамент в София. На влог Сълов има малко под 13 000 лв., като налични средства не са декларирани. Бившият властник има лек автомобил „ Форд Ка “.
Предшественичката на Сълов в администрацията Малина Николова е показала, че към датата на освобождението си няма никакви парцели, средства и имущество за обявление.
Юлиян Димитров , който заемаше поста краткотрайно през 2021 година, е заявил, че има апартамент във Враца и къща в село Руска бела, лек автомобил „ Фолксваген Голф “ и 100% от компанията „ КСВ “ ЕООД. Той не показва налични средства и активи в банки, а единствено, че има потребителски заем.
Сред заместниците на регионалните шефове на Враца има хора със солидно имущество и средства. Освободеният преди дни Красимир Колев има два жилището, таван и гараж във Враца, апартамент в София и къща на село, а жена му има и апартамент в Лом, сочи информация в регистъра. Колев има още 15 парцела земеделска земя, измежду които ниви, лозя и гори. Колев и фамилията му са заявили две коли – „ Хюндай “ и „ Форд “, а на влог двамата със брачната половинка му имат общо към 127 000 лв..
Борислав Борисов , който бе измежду заместниците на Иван Сълов, не е заявил парцели и движимо имущество, само че със брачната половинка му имат немалка сума пари в банковите си сметки – 194 967 лева негови и още 195 125 лева на жена му. Двамата имат инвестиции в капиталови и пенсионни фондове на стойност над 77 хиляди лева
Мирослав Комитски , който бе заместител на Малина Николова, също има забележително имущество. Той е заявил апартамент във Враца и три къщи в Брусен. На името на брачната половинка му има още няколко парцела в мездренското село, измежду които гаражи, имоти и складови пространства. Комитски има също по този начин доста аграрни земи, измежду които ниви, лозя, гори и ливади. Семейството му има три автомобила – „ Опел Зафира “, „ Фолксваген Поло “ и „ Тойота Корола “. Декларираните от някогашния държавен чиновник парични средства са 10 000 щатски $ в наличност, 15 000 лв. на влог и 49 000 лв. по банковата сметка на брачната половинка му.
Робертино Маринов , който също бе заместител регионален шеф, е показал, че има дворно място в Оряхово, лек автомобил БМВ и дялово присъединяване във компания.
Публична е декларацията и на новия заместител регионален шеф Милчо Стефанов , който е част от екипа на Георги Митов. Той беше и в администрацията по време на Иван Сълов. Към 31 декември предходната година обаче е показал, че няма движимо или недвижимо имущество за обявление, нито пък парични средства в наличност или на влог.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР