В началото на месеца компанията Nvidia представи графичните карти GeForce

...
В началото на месеца компанията Nvidia представи графичните карти GeForce
Коментари Харесай

Появиха се спецификациите на мобилните видеокарти GeForce RTX Max-Q

В началото на месеца компанията Nvidia показа графичните карти GeForce RTX. Лаптопите, основани на тях би трябвало да излязат безусловно през идващите няколко дни, само че през днешния ден изтекоха детайлните спецификации на новите видеокарти.

От известно време Nvidia употребява два метода при основаването на графични решения за мобилния сегмент. В първия случай се употребяват съвсем цялостни аналози на десктоп графичните процесори, в които е стеснен лимита на тактовите честоти и мощностите . Потребителят може да разчита на оптималната продуктивност, само че за това би трябвало да заплати с по-големите габаритни размери и по-високото тегло на преносимия компютър.

Вторият метод е прочут под името Max-Q . В този случай, тактовата периодичност и захранващото напрежение на чипа се понижават до една избрана точка, при която се следи оптималното съответствие производителност/ват. При това Nvidia регламентира смяната на работната периодичност в доста необятен диапазон.

По този метод производителите могат да понижат потреблението на електрическа сила няколко пъти за усъвършенстване на топлинния режим. Така да вземем за пример, номиналната периодичност на турбо режима на графичната карта GeForce RTX 2080 е 1800 MHz при TDP 225 W. В същото време модификацията GeForce RTX 2080 е лимитирана до 1100 MHz и не разсейва повече от 80 W топлота.

Отделно се употребява показателя за оценяване на продуктивността RTX-OPS , особено предопределен за серията GeForce RTX.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР