В началото на месец октомври като част от Арт и

...
В началото на месец октомври като част от Арт и
Коментари Харесай

Арт занимания за бебета стартира в Бургас

В началото на месец октомври като част от Арт и дизайн работилницата в Младежки-Културен Център - Бургас започва група за деца на възраст от 1,5 до 4 години. " Бейби Арт " е занятие, което е ново за града, само че сходни действия са с потвърден резултат и обичаи в Европа. Стремежът към красивото, към грациозното не е присъщ, той се възпитава. Акцент се слага на развиване на сензо-моториката и прочувствената просветеност за бебета от 1,5 до 4 години. В заниманията се включва и родители или компаньон.

До този миг сходна арт активност за толкоз дребни деца не е съществувала в Бургас и интереса от родители последователно се усилва, поради позитивните резултати, които имат игрите и дилемите в затвърждаването на връзката сред родител и дете. Сесиите минават под формата на игри в хода, на които се редуват няколко разнообразни техники на изкуството и арт лечението, което поддържа както контакта родител-дете, по този начин и интереса в групата. Занятия за разнообразни типове арт техники разрастващи детската креативност, сензорика и моторика посредством, които детето усъвършенства усещането си за дълбочина, което лишава по-голямата част от първата година. С придобиването на повече опит и научаването на повече от заобикалящия ни свят, се трансформира и метода, по който се възприема видяното.

Заниманията се организират всяка събота от 09:00 часа в зала №17 в постройката на МКЦ-Бургас с началник Величка Станкова-педагог, логопед и арт създател дал началото на плана " Арт и дизайн работилница ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР