В началото на месец май групата около фармацевтичния производител Чайкафарма,

...
Коментари Харесай

Отворено писмо: Смешният плач на крадливото статукво срещу нова болница в София

В началото на месец май групата към фармацевтичния производител " Чайкафарма ", застрахователя " ДаллБогг: Живот и здраве " и лечебните заведения " Сърце и мозък " разгласи, че е закупила терен за нова болница и нов цех в Казичене. Планира се болничното заведение да бъде издигната в Казичене, като тя ще бъде филиал на плевенската болница " Сърце и мозък ", каквато опция съществува по закон и се е прилагала за други лечебни заведения. Бившият здравен министър проф Костадин Ангелов (ГЕРБ) изиска пояснение от НЗОК за какво е дала отговор, че може да финансира болничното заведение от 2024 година, а шефът проф Петко Салчев и служебният министър доктор Стойчо Кацаров получиха обвинявания в лобизъм от ГЕРБ и редица лекари в държавни лечебни заведения. Според тях в София няма потребност от нова болница. В последна сметка се оказа, че сегашните лицензи за лечебните заведения " Сърце и мозък " са подписани от Кирил Ананиев и самият Костадин Ангелов, както и най-малко 20 други лиценза за нови клиники и действия. Проектът в Казичене е получил утвърждението на лекарския съюз, само че към момента няма подадени и утвърдени документи в здравното министерство, от което зависи бъдещия й лиценз.Публикуваме отворено писмо до президента и Народното събрание от проф. Николай Димитров и проф. Тони Веков, представители на здравното и организационно управление на " Сърце и Мозък`.
Господин президент,

драги депутати,

Ние сме бъдещето на българското опазване на здравето. Ние издигнахме правото на избор на пациента до европейска и международна орбита - с прието качество и задоволство.

Смешният рев на крадливото статукво в последно време против нашия абстрактен план за нова свръхмодерна болница " на края на града " в София разкрива дълбоките проблеми в българското опазване на здравето и аргументите за какво сме най-болната, най-бедната и малко живееща нация в Европа. Става ясно на всички също за какво след 30 години преход няма същински промени в най-важния бранш на обществено-икономическия живот в страната!

1. Защо след доста години и доста милиони лв. публичен запас, налети в софийските мега лечебни заведения, над 50% от популацията смята опазването на здравето за неприятно и слага нуждата от промяна преди всичко във всички неманипулирани допитвания? - Защото резултатите са неприятни, а удовлетворението на пациентите е ниско... тъй като доста фамилии към този момент имат, прибързано, празен стол в трапезарията!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР