В началото на месец април Крис Хук (Chris Hook) напусна

...
В началото на месец април Крис Хук (Chris Hook) напусна
Коментари Харесай

Крис Кук се заема с маркетинга на дискретните графични решения на Intel

В началото на месец април Крис Хук (Chris Hook) напусна компанията Advanced Micro Devices.
Крис Кук работи в ATI/AMD съвсем две десетилетия, като през последната година бе на служба шеф по маркетинга. А в този момент стана известно, че неговото ново работно място ще бъде в корпорацията Intel.



Процесорният колос последно време притегли съществени фрагменти. Миналата есен към Intel се причисли някогашният началник на отдела Radeon Technologies Group Раджа Кодури (Raja Koduri). А предходната седмица към корпорацията мина и гениалният Джим Келър (Jim Keller).

Но максимален интерес провокира новата служба на Крис Хук. В Intel той ще дава отговор за „Маркетинга на дискретната графика и образните технологии“ . Това още един път удостоверява желанията на Intel да създава лични външни видеокарти. Или с други думи, AMD и Nvidia напълно скоро ще имат нов съперник на пазара на графичните карти.

Не бива да забравяме, че създаването на нов графичен процесор е сложен и тежък развой, изискващ доста запаси, време и труд. Дори и с опциите на Intel, надали може да чакаме от процесорния колос представянето на нова видеокарта преди 2020 година. Но е явно, че Intel интензивно работи в това направление и на пазара на видеокартите ще се появи трети огромен състезател.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР