В началото на март Toyota спря да доставя автомобили в

...
В началото на март Toyota спря да доставя автомобили в
Коментари Харесай

Toyota окончателно затваря завода си в Русия

В началото на март Toyota спря да доставя коли в Русия и приключи работа по произвеждане на коли в завода си в Санкт Петербург. Сега стана известно, че Toyota дефинитивно затваря завода в Санкт Петербург, като обектът ще бъде консервиран.

Продажбата на завода към този момент се разисква, само че при сегашните пазарни условия няма да е елементарно да се откри покупател, пишат локални медии. Във всеки случай производството на коли Toyota няма да бъде обновено тук.

Припомняме, че Toyota откри съветския цех с цялостен цикъл (с цехове за заваряване и боядисване на каросерии) през декември 2007 година, като в началото там се произвеждаха единствено седани Camry.

През 2015 година индустриалният потенциал на предприятието беше повишен от 50 хиляди на 100 хиляди автомобила годишно, а през август 2016 година стартира производството на кросоувърите Toyota RAV4.

В допълнение към вътрешния пазар, създадените в Русия коли се продаваха в Казахстан и Беларус. През 2021 година от поточната линия са слезли 80 800 коли. От март тази година заводът не работи, а на чиновниците са изплатени две трети от заплатите им.

Дилърите на марката в Русия обаче, към този момент останали без публични доставки на нови коли, започнаха да внасят коли по други канали. В някои шоуруми към този момент има коли Toyota и Lexus, импортирани от Казахстан, ОАЕ и даже от Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР